Hospodyně přehled
Natalie Barelli
Neustále lže. Taky stalkuje. A právě pronikla do tvého domu... Když Claire v exkluzivním kadeřnictví na Manhattanu spatřila Hannu Wilsonovou, jako by se jí do sotva zahojených ran zaryl nůž. Od doby, kdy se s ní setkala naposled, sice uplynulo dlouhých deset let, ale Claire na Hannu myslí každý den. A rozhodně na ni nevzpomíná v dobrém. Proto udělá, co by na jejím místě udělal každý – začne ji sledovat. Z Hanny se mezitím stala paní Carterová, která si žije svůj kouzelný život newyorské smetánky. Takový život čekal i na Claire, než se objevila Hanna a všechno jí vzala. Tenkrát byla Claire šťastnou náctiletou dívkou s jemnou pletí a dlouhými blond kudrlinami. Dnes má nadváhu, líně se propíjí životem a její vlasy i pleť jsou opakem zářivosti. Když zjistí, že Hanna hledá pomocnici v domácnosti, bez váhání se přihlásí. Vždyť kdo by ji dnes mohl poznat? Dostatek času, touha po pomstě i herecký talent hrají v její prospěch. Existuje snad lepší zázemí pro odvetu a zadostiučinění než v nitru překrásného domu paní Carterové? Ovšem Claire zdaleka není jediná, kdo má tajemství. Zdá se, že každý z obyvatel domu něco skrývá. A nakonec už není úniku.... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2021 , VendetaOriginální název:
The Housekeeper, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hospodyně. Přihlašte se a napište ho.
Jeeeee tak to bylo počteníčko! Trochu jsem se bála, že mě dle anotace tak trochu dost komorní thriller bude nudit, ale opak byl pravdou. Bylo to velmi napínavé zábavné čtení a od knihy jsme se nemohla odtrhnout. Přečteno za 3 dny. Oblíbila jsem si je všechny, krásně praštěnou Claire s jejím humorem, úzkostlivou ustrašenou Hannu, milou hodnou April s velkým srdcem, maličkou Miu i sympaťáka Dominika. Jediný, kdo mi byl celou dobu nesympatický byl Harvey. Na Clair jsem obdivovala její pohotovost a nápaditost, to jak dokázala vymyslet věrohodné lži jak mávnutím poutku a co všechno podnikla, aby se dostala do domu Carterových. To, že všechno bude jinak, než to vypadá jsem tušila po celou dobu čtení, ale až takový obrat jsem úplně nečekala. No a ten typicky americký happy end? No, tak je to trochu přeslazené, to uznávám, ale vlastně to tam tak nějak sedne.
Ty jo, hustý, tady se skoro nedalo odtrhnout od čtení.
Claire neni moc sympatická postava přesto vám to nedá a musíte jí fandit.
Za mě rozhodně fajn čtení, co vás nebude nudit.
Knižní novinky (36. týden)
05.09.2021
Kniha Hospodyně v seznamech
v Mé knihovně | 393x |
Téma sice zčásti již zpracovávané i jinde, ale od 100. stránky mne to nějak chytlo za dech a honilo až do konce. Rozpačitost na začátku vystřídal slušný zážitek z celého příběhu.
Děkuji a mohu doporučit.