Hotel Pastis přehled
Peter Mayle
Romantický příběh s kriminální zápletkou plný humoru i napětí. Simon Shaw, šéf dobře prosperující londýnské reklamní agentury, se vydá na dlouho odkládanou dovolenou do slunné Francie. Potřebuje nabrat síly po nedávném rozvodu, věčných tahanicích s chamtivou exmanželkou, mnohaletém pracovním zápřahu a problémech s klienty i spolupracovníky. V Provence se mu náhle otevírají zcela nové možnosti.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2021 , RadioservisOriginální název:
Hotel Pastis: A Novel of Provence, 1993
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hotel Pastis. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) Mayle umí, knížka má úžasnou atmosféru, začist se je jako udělat si pohodlí v oblíbených bačkůrkách. K dokonalosti mi chybělo jen pověnovat se v závěru - alespoň krátce - všem liniím příběhu.
Nenadchne, neurazí... Poslouchala jsem jako audioknihu při nudných přejezdech v autě. Jinak bych u toho čas asi úplně neztrácela.
Kniha Hotel Pastis v seznamech
Francie Provence rozhlasové zpracování dovolená
2005 | Rok v Provenci |
2006 | Dobrý ročník |
2004 | Navždy Provence! |
2007 | Andělské vodopády / Černé slunce / Dobrý ročník / Orbit |
2004 | Hotel Pastis |
Peter to umí lépe. Mám jeho knihy ráda, ale tohle mi extra nesedlo. Kniha mohla být o dost kratší, jelikož měla dost hluchých, až bych řekla nezajímavých, míst. Na můj vkus se moc extrémně pitvala v práci hlavního hrdiny, a málo se soustředila na zmíněný hotel Pastis. Čekala jsem více francouzského prostředí, více té odpočinkové části na kterou si Peter potrpí, ale tady se tak nedělo. Plus bych na konci čekala lepší vyvrcholení děje, to mě zklamalo dost.