Hovno hoří (2005) | Databáze knih

Hovno hoří přehled

Hovno hoří
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/116280/hovno-hori-116280.jpg 4 1569 1569

Další vydání populární knížky, v níž autor s neodolatelným humorem a nadhledem vykresluje rozdíly mezi mužským a ženským nazíráním na svět.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hovno hoří. Přihlašte se a napište ho.

Copánie
26.02.2025 4 z 5

Když čtenář nebude povídky nutně porovnávat s filmy, jejichž scénáře jsou jimi jen volně inspirovány, bude potěšen. Navíc, kdo rád Šabachův uvolněný styl psaní, taktéž nebude zklamán. Titul je rozsahově kratší, jedná se o svižné a vtipné čtení o životě.

sakro
18.02.2025 3 z 5

V drtivé většině případů upřednostňuji knihu před filmem. Tady to ale mám naopak. Pelíšky naprosto miluji, kdežto od předlohy, která volně posloužila k jejich natočení jsem očekával mnohem více. Jsem si vědom, že srovnávat tato dvě díla není úplně fér, protože vlastně nejsou o tomtéž a do filmu je použito jen několik fragmentů. Možná, že i to je důvodem, proč jsem byl z knihy Hovno hoří zklamán. Určitě si bude své čtenáře i nadále nacházet, ale pro mě je to uzavřená kapitola bez možnosti návratu.

StrYke
06.02.2025 4 z 5

Pelíšky jsou možná jedním z nejlepších českých filmů, co byl kdy natočen. A reputace knihy Hovno hoří tím očividně trpí. Většina místních uživatelů ji totiž srovnává k filmu, ačkoliv kromě nevelkého množství scén nemají obě díla skoro nic společného. I když i já jsem čekal věrnější literární předlohu Pelíšků, po prvotním seznámení jsem svá očekávání dramaticky přehodnotil. A nyní nebudu snižovat hodnocení této útlé knížky jen kvůli tomu, že po 5 letech od jejího vydání byl natočen mnohem lepší film, který si z ní půjčil pár vydařených okamžiků. Ve skutečnosti je Hovno hoří milou knížkou, přesně takovou, jakou byste od Šabacha očekávali. Nic průlomového, ale na pohlazení na duši více než uspokojující.

Kniha Hovno hoří v seznamech

v Přečtených2 683x