Malá duše a Slunce přehled
Neale Donald Walsch
Hovory s Bohem série
Kniha Hovory s Bohem pro děti s barevnými ilustracemi. Malá duše a Slunce je prosté a působivé vyprávění pro děti, ve kterém budou objevovat Boha, kterého mohou milovat, protože Bůh je láska – a všechny malé dušičky jsou jeho částečkami. Možná, že i rodiče u této knihy znovu objeví, kým skutečně jsou… Bylo nebylo, žila jednou jedna Malá duše. A tato Malá duše o sobě věděla, že je Světlo, jedno z milionů, trilionů Světel, která dohromady tvoří vesmír. Jenže naše Malá duše chtěla také prožít jaké to je být Světlem. A Bůh řekl, že chce-li Malá duše vědět, co je Světlo, musí nejprve poznat Tmu. Protože jak bychom poznali co je nahoře bez toho, co je dole, horké, kdyby nebylo studené a rychlé bez pomalého? Malá duše pochopila, že chce-li poznat, čím doopravdy je, musí poznat také pravý opak. „Je to veliký dar,“ řekl Bůh, „protože bez něj bys nemohla poznat, jaké věci jsou.“ A tak se Malá duše vydala na dobrodružnou cestu. Její příběh je možná hodně podobný tomu, které na planetě Zemi prožíváme my všichni.... celý text
Literatura světová Náboženství Literatura naučná
Vydáno: 2007 , SynergieOriginální název:
The Little Soul and The Sun, 2005
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malá duše a Slunce. Přihlašte se a napište ho.
Knihu jsem dostala od mamky jako malá. Myslím, že je fajn, že mi k ní nic neřekla a že mě nechala si ji v klidu přečíst a udělat si vlastní názor. Musím uznat, že byla krásná a citlivá a hodně mě tehdy zasáhla. Nedokážu popsat, co se ve mně odehrávalo, ale bylo to neskutečně velké a nemělo to žádné hranice. Dnes už bych měla vše ovlivněné tím, co jsem za život poznala a zažila, ale tenkrát jsem si to mohla hezky užít...
Kniha Malá duše a Slunce v seznamech
2016 | Hovory s Bohem I. |
2007 | Malá duše a Slunce |
1999 | Hovory s Bohem II. – Neobvyklý dialog |
2000 | Hovory s Bohem – karty uvědomění |
1999 | Hovory s Bohem III. – Neobvyklý dialog |
Víceméně s Walschem souzním, tak jsem byla na knihu pro děti zvědavá. Rozvíjí tady hlavně otázku lidskýho utrpení a smyslu života jakožto vědomýho návratu ke světlu v - mimojiné - nalezení svýho údělu. (Tady jen detail, ten výraz "jedinečnost" to podle mě úplně nevystihnul, a spíš bych tam dala ten úděl, úkol, ale budiž...) Potud celkem dobrý, jen z toho nesmí plynout čtenářův poraženeckej obětní postoj, ale to by bylo zapříčiněný nepochopením textu.
Ale zkrátka mám radši - a obzvlášť u dětský literatury - když je sdělení zabalený do příběhu. Tohle nazývat příběhem je ale dost nadsazený. Je to jen rozhovor, a ještě dost nadupanej filozofickou-duchovní rozpravou. Tudíž mi to nepřijde jako úplně vhodně zvolená forma pro dětský publikum. Ale zase, rozvinout tohle do příběhu, by vlastně asi nepomohlo, bylo by to zase moc složitý, pro starší čtenáře.
Nevim, jak starý dítě si z toho může něco odnýst. Ty větší možná zase odraděj ilustrace, který jsou... pro mě hůř stravitelný. Je to takovej jakože kýč, oblečky duší až moc připomínaj mnišský křesťanský hábity, a celkově ty scénérie jsou jak z brožurky pro nejmenší křesťany, což je docela škoda. I ten název jeho známýho trilogie hodně lidí odrazuje, jakože si to s křesťanstvím spojujou, což je mrzutý, protože s křesťanskou věroukou má tohle fakt pramálo společnýho. Ale to asi Walsch docela dobře odhadnul, a vyvaroval se tady slovu Bůh v názvu, a dal tam Slunce, i když by se to v podstatě dalo tady zaměnit. :)))
Snaha byla, úplně marně to napsaný není, je tam určitě snaha o vystihnutí podstaty, ale myslim, že to oceněj spíš dospěláci nebo polodospěláci. Ale i tak je fajn, že tady taková kniha je.