Hovory s porodní bábou přehled

Hovory s porodní bábou https://www.databazeknih.cz/img/books/88_/88815/hovory-s-porodni-babou-88815.jpg 4 88 88

Kniha nabízí pohled na těhotenství a porod prostřednictvím rozhovoru se známou porodní asistentkou Ivanou Konigsmarkovou, která třicet let pomáhá přivést děti na svět. Témata jsou řazena chronologicky od otěhotnění přes těhotenství k porodu a šestinedělí. Porodní asistentka hodnotí kontroverzní problémy dnešních těhotných - genetické testování, přístup medicínský kontra přírodní, epidurální anestezii, rozmáhající se počet porodů císařským řezem… Zamýšlí se nad úlohou porodních bab v životě ženy, mluví o zkušenostech z porodnictví v zahraničí, o pokusech prosadit u nás individuální péči o těhotné… ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hovory s porodní bábou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

Guepp
21.08.2022 3 z 5

Doporučuji každé prvorodičce. Má to hlavu a patu. Získáte informace o porodu. Nejde výrazně do hloubky.

Martin_Eli
11.05.2022 3 z 5

Překvapivě mě kniha nepřišla až tak kontroverzní, hlavní hrdinka v ní mluví poměrně rozumně a nepouští se to žádný ezo témat, čehož jsem se obával. Jako příprava k diskusi o tom, kde vést váš porod, je to dobré.


Verrrunka
10.11.2021 4 z 5

Obálka knihy je podle mě teda dost tristní, ale už je to kniha starší, takže OK. Ale kdybych nezaznamenala několik kladných ohlasů, sama bych po ní nesáhla.
Nicméně je to ale podle mě kniha, kterou by si měla přečíst každá matka. Ať už nastavající, současná nebo mnohonásobná. Protože to rozhodně pomůže odbourat obavy z porodu, může to vysvětlit traumata a pochyby z porodů minulých nebo prostě jen pomůže porozumět ženskému tělu. Jednu Ivanu Konigsmarkovou do každé porodnice prosím!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hovory s porodní bábou v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených130x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených9x
v Knihotéce14x
v Chystám se číst30x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech3x