Hrôzostrašné rozprávky přehled

Hrôzostrašné rozprávky
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406199/bmid_hr-zostrasne-rozpravky-y1d-406199.jpg 4 43 43

Tridsaťosem hrôzostrašných rozprávok o drakoch, obroch, čertoch, ježibabách, čarodejníkoch a ďalších strašidelných bytostiach vybral z domácich folklórnych prameňov a iných európskych zdrojov Jiří Žáček a do slovenčiny preložila Mária Hevierová. Tajomnú atmosféru svojimi ilustráciami dotvoril Adolf Born, a tak sa deti, ktoré sa radi boja doma pod perinou, majú na čo tešiť. A prečo práve hrôzostrašné rozprávky? Pretože ich deti milujú, a dospeláci tiež, len ich nazývajú inak.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrôzostrašné rozprávky. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (19)

mythragon
19.07.2024 5 z 5

Jakožto milovník hororových knih a příběhů jsem chtěl něco v podobném duchu pořídit i pro svého potomka. Nevěřili by jste, kolik pláče a prosení, abych už dále nečetl, jsem si vyslechl... od manželky... dítěti to je jedno, ta má 6 měsíců, ta se na mě směje i když jí předčítám složení párků z Kosteleckých uzenin. Pravda, to je ale spíše k pláči.
Co ale k pláči není je provedení pohádek. Všechny jsou dlouhé tak, aby dítě stačilo usnout, ale zase ne moc, aby jste si museli pohádky kouskovat na více dní. Jsou čtivé, zábavné i pro dospělého čtenáře, s nadsázkou a se špetkou humoru. Co se týče výběru pohádek, některé jsou notoricky známé, takže Vás nic nepřekvapí. Znáte to, Karkulka potká vlka, vlk potká babičku, babička potká Karkulku (ve vlčím břiše), hajný potká všechny, konec. Některé pohádky jsou ale pro neznalé pohádkáře neznámé. Takže i překvapivé a mnohdy i opravdu děsivé. Tak třeba pohádka o černé a bílé Karolínce, to už je regulérní horor.
Ilustrace pana Borna jdou mimo mě, ale to je moje chyba.
Sečteno a podtrženo, dávám 5* a určitě budu po knize šahat častěji než jen na 1 přečtení ročně - pokud to samozřejmě dítě (a žena) dovolí.

marketa3815
26.10.2023 5 z 5

Teď dočetla naše osmiletá dcera, pohádky se jí líbily moc, hlavně proto, že jsou trošku, ale opravdu jen trošku strašidelné. Taky dost obdivovala Bornovy ilustrace.


Tůčomil1234
18.12.2022 5 z 5

Velmi dobrá a zajímavá kniha. Je dost poučná a vždy mě každý příběh velmi pobaví. Doporučuji

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2012 - Zlatá stuha (Nakladatelský počin)


Kniha Hrôzostrašné rozprávky v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených54x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených2x
v Knihotéce24x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x