Hra na vraždu přehled

Hra na vraždu
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/259266/bmid_hercule-poirot-poirot-hra-na-vrazdu-4dS-259266.jpg 4 566 566

Hercule Poirot série

Nejznámější postava z pera královny zločinu se vrací… v nové speciální edici. Hra na vraždu nese stejný název jako zábavní podnik, který zorganizovala známá spisovatelka detektivek Ariadne Oliverová v rámci dobročinné akce pro jednoho venkovského boháče. Ještě před začátkem však paní Oliverová nejasně tuší, že někdo tuto hru bere smrtelně vážně, a povolá na pomoc svého přítele Hercula Poirota. Tušení se brzy promění v jistotu – ale proč bylo zavražděno děvče z místní vesnice, o němž téměř nikdo nic neví? Detektivní román z roku 1956 vznikl rozšířením novely Greenshoreská kratochvíle – toto původní znění příběhu vyšlo v Británii až o bezmála šedesát let později (společně s dalšími objevenými či dosud nepublikovanými povídkami je připravujeme k vydání v souboru Tři slepé myšky).... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Knižní klub

Dead Man's Folly, 1956

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hra na vraždu. Přihlašte se a napište ho.

Aknel26
27.01.2025 5 z 5

Díky Ježíškovi se mi podařilo zkompletovat celou sérii knih z černé edice, kterou léta vydával Knižní klub. Můžu říct, že v knihovně ta dlouhá řada vypadá krásně! Z radosti nad takovým úspěchem jsem sáhla po jedné z nově získaných knih.
Myslím, že jsem ji už kdysi četla nebo viděla filmové zpracování (anebo autorčiny myšlenkové pochody mám za ta léta prokouknuté), takže řadu indicií jsem uhodla, nicméně závěrečné rozuzlení bylo perfektní, promyšlené a pro mě tedy nečekané. Tentokrát nechyběl ani humor, paní Ariadna je prostě kouzelná a i Hercule Poirot měl řadu až jízlivých poznámek.

sgjoli
26.01.2025 4 z 5

Byť mám knihu doma v tištěné podobě, nakonec jsem poslouchala jako audioknihu v podání skvělého Lukáše Hlavici a bavilo mne to hodně.
Zápletka knihy je zajímavá, vtáhlo mne to do děje hned od začátku. Hercule Poirot opět výborný, Ariadna Oliverová tomu dodala šmrnc a jiskru. Pachatele jsem vůbec neodhadla, což mám na detektivkách vždycky ráda, když mne autor(ka) dokáže přechytračit. Tuhle knihu za sebe řadím rozhodně k tomu lepšímu (resp. mému oblíbenějšímu) z pera autorky.
Do mých TOP děl od A. Christie se kniha sice nedostala, ale rozhodně mohu doporučit.

petrarka72
29.11.2024 3 z 5

Tentokrát jako by měla detektivka Lady ACh dvě části. Poměrně nanicovatý průběh, který koření akorát paní Oliverová a její nápady - ta atmosféra zla byla tentokrát plíživá natolik, že jsem ji nijak zvlášť nevnímala. Ale rozuzlení je dechberoucí a příběh, zpětně vzato, silný.

Rivalové, Jen čas ukáže a dalších 70 knižních tipů (15. týden)

10.04.2022

Kniha Hra na vraždu v seznamech

v Mé knihovně286x