Hra o dědictví přehled
Jules Verne
Nezkrácené vydání s francouzskými ilustracemi. Román se odehrává ve Spojených státech amerických na sklonku 19. století a vypráví příběh skupinky šesti vylosovaných občanů, kteří po smrti chicagského milionáře a člena místního Klubu výstředníků Williama J. Hypperboneho hrají tzv. „husí hru" o šedesátimilionové dědictví, a to nikoli jako společenskou hru v místnosti, nýbrž jako dobrodružnou cestu po celých USA, jejichž mapa je překreslena jako hrací deska.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: 1999 , NávratOriginální název:
Testament d'un excentrique, 1899
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hra o dědictví. Přihlašte se a napište ho.
![ArkAngel ArkAngel](https://www.databazeknih.cz/img/users/36_/363721/m_arkangel.jpg?v=1717761081)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Koncept dobrodružné hry po USA, která funguje jako stolní hra, je celkem zajímavý a dovedu si ho představit jako reality show typu Amazing Race nebo her od YT kanálu Jet Lag... ale v knižní podobě mi to jednoduše nesedlo. Čtenář akorát přeskakuje ze dne do dne, ze státu do státu a je ve stručnosti seznámen s popisem krajiny nebo historie, případně ho tu a tam čeká nějaká epizoda. Ve své době to mohlo být parádní čtivo, ale dnes jsou tu daleko poutavější dobrodružné romány.
![Zdekat Zdekat](https://www.databazeknih.cz/img/users/26_/261583/m_zdekat-Q59.jpg?v=1549800208)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Příběh by vydal na skvělou delší povídku nebo novelu, román ale za mě zdlouhavě protahovaný množstvím zastaralých geografických údajů. Čtenáři se zájmem o historii, zeměpis USA ocení jistě lépe.
Kniha Hra o dědictví v seznamech
v Mé knihovně | 77x |
1937 | ![]() |