Hra temné čarodějky – Bitva začíná přehled

Hra temné čarodějky – Bitva začíná
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513273/bmid_hra-temne-carodejky-bitva-zacina-64183d240ec60.jpg 3 43 43

Nová Hra se blíží. Bude příštích sto let vládnout světlo, nebo temnota? Temná čarodějka Varta dosud vedla poklidný život ve Lvově. V kavárně, kde pracovala, se scházela s přáteli a jen čas od času se pustila do křížku s místními světluškami – světlými alchymisty, kouzelníky a léčiteli. Vše se změnilo, když do města přijeli sudí ze Středoevropského konglomerátu, aby zahájili Hru. Tento souboj mezi temnotou a světlem určí, kdo se na příštích sto let ujme moci. Varta se do klání zapojit nechtěla. Po setkání s tajemným cizincem z Prahy se ale všechno změnilo...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)

Варта у Грі, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hra temné čarodějky – Bitva začíná. Přihlašte se a napište ho.

solomia
09.03.2024 5 z 5

Chtělo by to další díl (údajně se jedná o trilogii) :-) Četla jsem rozhovor s autorkou, která tvrdí, že další díly jsou mnohem lepší, a já jí věřím. Možná bych se pustila do četby druhé knížky v ukrajinštině (snad bych to zvládla), ale vzhledem k tomu, že se tady nedá sehnat, můžu jen doufat, že někdy vyjde pokračování. Za mě rozhodně pět hvězdiček: za originalitu, nečekané zvraty, sympatické postavy a náměť. Ani mi nevadilo, že tam nebyla rozvinutá romantická linka, protože právě ta na nás čeká v dalších dílech.

Evik161
19.02.2024 5 z 5

Velmi mě překvapuje špatné hodnocení knihy. Mě osobně se líbila. Přečetla jsem ji během jednoho dne, nemohla jsem se odtrhnout. Takže za mě ano,doporučuji.

Dela90
06.12.2023 2 z 5

(SPOILER) Temná čarodějka Varta si žila v poklidu, dokud ji setkání s tajemným cizincem z Prahy nezmění směr. Je nucena se zapojit do hry, mezi světluškami, alchymisty, kouzelníky a léčiteli.

Upřímně opravdu nevím, co bych k této knize měla napsat. V životě se mi nestalo, že bych byla tak zmatená při čtení knížky.

Za prvé v knize je neskutečné množství postav, které si nemáte šanci zapamatovat např. Ostap, Dykorosla, Tajfun, Molybden, Ljusent a mnoho dalších. Upřímně jsem byla ráda, že jsem si zapamatovala hlavní postavy.

Za druhé nebylo vůbec vysvětleno, kdo je kdo, co za hru to vlastně “hrají pořádně ani pravidla nebyla nastíněna. Autorka nás prostě hodila do děje, jako kdyby jsme věděli už dávno o co go.

A za třetí obálka pěkná, anotace slibná, ale obsah knihy hrozný chaos a byla jsem ráda, že jsem vůbec knížku dočetla do konce.
Věřím, že někomu se to asi líbit může, za mě tedy ne.

Válka dvou královen, Tvoje vina a další knižní novinky (19. týden)

07.05.2023

Kniha Hra temné čarodějky – Bitva začíná v seznamech

magie městská (urban) fantasy ukrajinská literatura pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy knížky

Natalija Matolinec