Hrabě De Monte Christo. Díl V.–VI. (třísvazkové vydání) přehled
Alexandre Dumas, st.
Hrabě Monte Cristo / Gróf Monte Cristo série
Popis knihy zde zatím bohužel není...
Literatura světová Dobrodružné Historické romány
Vydáno: 1925 , Ústřední dělnické knihkupectví a nakladatelství (Antonín Svěcený)Originální název:
Le Comte de Monte-Cristo, 1846
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrabě De Monte Christo. Díl V.–VI. (třísvazkové vydání). Přihlašte se a napište ho.
Tento objemný a potažmo aj výživný román som objavil kedysi dávno v zlom televíznom spracovaní. Príbeh bol natoľko pútavý, že som utekal do knižnice (a neskôr donútil rodičov, aby mi knihy kúpili), kde som všetky tri zväzky vylovil z police a odniesol domov. Potom už len čitateľská tma, škola a kamaráti bokom a na konci bolo mi na duši blaho. Tie zimomriavky, ktoré som z čítania mal, sa síce už nikdy v budúcnosti pri čítaní tohto (pre mňa určite) najlepšieho Dumasovho románu, neobjavili, no pôžitok z čítania je stále natoľko veľký, že napriek tomu, že viem, ako všetko dopadne, aj tak si to sporadicky chcem pripomenúť zas a znova. Takých kníh je v mojom osobnom zozname len pár. Skrátka, niekedy v budúcnosti sa k príbehu Edmonda rád vrátim - už teraz viem, že to bude stretnutie dvoch starých známych, ktorí si majú čo povedať.
Gróf pomsty – 3. diel!
V každej dobe i spoločnosti sa nájdu tchori, ktorí sa neštítia ničoho, ani tých najohavnejších skutkov, len aby v konečnom dôsledku profitovali. A je úplne jedno, či je na čele spoločenstva kráľ, cisár, prezident alebo ministerský predseda. Koľko cynizmu a zloby musí byť v takých jedincoch, keď neváhajú klamať, podvádzať a bez mihnutia oka poslať do väzenia nevinného človeka?!
Skvelý román – klobúk dole, pán Dumas!!!!!
Kniha Hrabě De Monte Christo. Díl V.–VI. (třísvazkové vydání) v seznamech
láska 19. století Francie francouzská literatura zrada nenávist pomsta dobrodružství utrpení odsouzení nevinného
1974 | Tři mušketýři 1. díl |
2003 | Tři mušketýři |