Hrabě Monte Cristo 1 (třísvazkové vydání) přehled
Alexandre Dumas, st.
Hrabě Monte Cristo / Gróf Monte Cristo série
První svazek obsahuje 1. a 2. díl. Pro své okolí je Edmont Dantés úspěšný muž, věrný snoubence Mercedes a oddaný otci. Nenávist, sobectví a chamtivost Dantése zabíjí: vězeň z pevnosti If je ztracen. Touha po svobodě, přátelství s abbé Fariou a bohatství zrodí Monte Crista, symbol romantického ideálu, synonymum pro spravedlnost. Villefort, Danglars, Caderousse v něm poznají démona pomsty. Třídílný román Hrabě Monte Cristo je snad i fiktivní autobiografií Alexandra Dumase staršího, v níž skryl autor to, čím a kým chtěl být.... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 1994 , SfingaOriginální název:
Le Comte de Monte-Cristo, 1844
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrabě Monte Cristo 1 (třísvazkové vydání). Přihlašte se a napište ho.
Ježiš to je tak hezký! Já to čtu snad v životě popáté a znova si to moc užívám. Vím, co bude skoro na další stránce, ale vůbec to neva!
57 nových eknih zdarma ke stažení
22.02.2021
Kniha Hrabě Monte Cristo 1 (třísvazkové vydání) v seznamech
láska 19. století Francie francouzská literatura zrada nenávist pomsta dobrodružství utrpení odsouzení nevinnéhoAutorovy další knížky
1974 | Tři mušketýři 1. díl |
2003 | Tři mušketýři (I. + II. díl) |
2008 | Robin Hood |
1957 | Hrabě Monte Cristo I (třísvazkové vydání) |
1972 | Tři mušketýři po dvaceti letech |
Hrabě Monte Cristo od Alexandra Dumase staršího je psán detailním stylem, který ve vás okamžitě vyvolá emoce. Příběh začíná příjezdem mladého námořníka Edmonda Dantese do přístavu v Marseille potom co jemu a jeho posádce umře kapitán, kde ho čekají velké změny,jeho otec a jeho milenka. Autor dokáže skvěle zachytit atmosféru doby i povahu postav. Kniha mě oslovila svým propracovaným dějem.