Hrabě Monte Cristo. Díl 1 a 2 (třísvazkové vydání) přehled

Hrabě Monte Cristo. Díl 1 a 2 (třísvazkové vydání)
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516357/bmid_hrabe-monte-cristo-dil-1-a-2-trisvazkove-vydani.jpg 5 432 432

První svazek (obsahuje 1. a 2. díl) populárního románového pokladu. Je rok 1815. Lodní důstojník Edmond Dantès se chystá oženit s krásnou Mercedes. Intriky zavistivého účetního Danglarse a žárlivost soka v lásce Fernanda způsobí, že Dantès je zatčen coby nepřítel státu. Náměstek prokurátora Villefort ho v obavě před vlastní diskreditací nechá bez soudu uvěznit v pevnosti If na doživotí. Nešťastný mladík malém zešílí žalem; život mu zachrání vězeň z vedlejší kobky, abbé Faria, který mu věnuje přátelství, naději a nakonec i mapu k závratnému pokladu.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Odeon

Le Comte de Monte-Cristo, 1844

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrabě Monte Cristo. Díl 1 a 2 (třísvazkové vydání). Přihlašte se a napište ho.

boxas
předevčírem 5 z 5

Pomsta nejlíp chutná za studena.
Toho si byl autor vědom, a proto to věděl i jeho osudem ničený Edmond Dantès. A totéž si říkají už celé generace čtenářů, které kniha fascinovala a fascinuje dodnes. Řada filmových a televizních adaptací děj tohoto románu různým způsobem násilně upravovala, a proto jsem se chtěla pokud možno vrátit "ke kořenům". Toto třísvazkové vydání Hraběte Monte Cristo takovým návratem k literární předloze Alexandre Dumase staršího je, a proto vás nezklame.
A ještě jedna krátká poznámka - nejvíc mě zaujalo to, jak se od časů autora změnilo chápání slov luxus a Orient. Výrazný posun od tehdejší výjimečnosti k dnešnímu stavu, co říkáte?

hugo¨
30.11.2024

Hrabě Monte Cristo od Alexandra Dumase staršího je psán detailním stylem, který ve vás okamžitě vyvolá emoce. Příběh začíná příjezdem mladého námořníka Edmonda Dantese do přístavu v Marseille potom co jemu a jeho posádce umře kapitán, kde ho čekají velké změny,jeho otec a jeho milenka. Autor dokáže skvěle zachytit atmosféru doby i povahu postav. Kniha mě oslovila svým propracovaným dějem.

martin2819
19.10.2024 5 z 5

Ježiš to je tak hezký! Já to čtu snad v životě popáté a znova si to moc užívám. Vím, co bude skoro na další stránce, ale vůbec to neva!

57 nových eknih zdarma ke stažení

22.02.2021