Hrabě Monte Cristo I (dvousvazkové vydání) přehled

Hrabě Monte Cristo I (dvousvazkové vydání)
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469180/bmid_hrabe-monte-cristo-i-opc-469180.png 5 25 25

První svazek obsahuje 1.-3. díl. Klasický historicko-dobrodružný román o zradě a spravedlivé pomstě je i barvitým obrazem francouzské společnosti 1. pol. 19. stol.

Literatura světová Romány Historie
Vydáno: ekniha , Městská knihovna (Praha)

Le Comte de Monte-Cristo, 1844

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrabě Monte Cristo I (dvousvazkové vydání). Přihlašte se a napište ho.

petrarka72
31.12.2024 4.5 z 5

Zásadní četba mého dětství - a tento návrat se mimořádně vydařil. Pan Dumas byl excelentní vypravěč. Nevím, co obdivovat více, jestli příběh, postavy, situace nebo dialogy. A ta aktuálnost, u románu z poloviny 19. století nepředpokladatelná! Těší mě, že druhý díl (tedy čtvrtá až šestá čast) na mě čeká v novém roce...

Franc
05.07.2024 5 z 5

Tak jsem se opět po letech opět vrátil k tomu příběhu a s radostí konstatuji, že i znovu ve mě kniha vyvolává nadšení. Krásný příběh o zradě, lásce, nenávisti, pomstě. Kniha je esencí nejhlubších lidských vlastností, které okolnostmi zaviněnými i náhodnými vyplouvají na povrch, aby jednoho odsoudily k záhubě, druhého vynesly na vrchol společenského žebříčku.

Příběh jednoho člověka, který neměl mnoho, ale to nemnoho ho činilo šťastným nad jinými. Lidská zášť a závist ho právě proto uvrhla do nejtemnějších kobek vězení. Leč náhoda tomu chtěla, že v temnotě a zapomění nalezl světlo, které mu umožnilo jednu z největších pomst literární historie.

Tato kniha představuje první polovinu příběhu. I přes své stáří je stále neuvěřitelně aktuální a vlastně ukazuje, že v některých ohledech společnost stále pořád přešlapuje na místě.

Michalka98
30.12.2022 5 z 5

Hrabě Monte Cristo není kniha. Je to veledílo. Jedno z nejslavnějších děl francouzské literatury. Příběh zrady, pomsty, zmaru, ale také přátelství, lásky a naděje. Monument světové literatury. Viděla jsem mnoho adaptací (moje nejoblíbenější je ta s Gérardem Depardieu - i díky tomu konci), ale ke knize jsem se dostala až letos. Hraběte Monte Crista nepřečtete naráz. Musíte mu dát čas - stejně jako dal Edmond Dantès čas přípravě své pomsty. Tento příběh nelze přečíst, je nutné jej prožít. Odměnou vám bude čtenářský zážitek, na který nezpomenete.

Kniha Hrabě Monte Cristo I (dvousvazkové vydání) v seznamech