Hrabě Monte Cristo. Kniha druhá (dvousvazkové vydání) přehled

Hrabě Monte Cristo. Kniha druhá (dvousvazkové vydání)
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/111463/bmid_hrabe-monte-christo-ii-dil-Tai-111463.png 5 26 26

Druhý svazek obsahuje 4.-6. díl. Strhující příběh pomsty Edmonda Dantese od jeho útěku z vězení v hrozivé pevnosti na ostrově If až po dokonalý, rafinovaný plán, jak po mnoha letech zničit ty, kteří mu vzali nejlepší léta jeho života, svobodu, snoubenku, otce a čest.

Literatura světová Romány Historie
Vydáno: , Mladá fronta

Le Comte de Monte-Cristo, 1844

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrabě Monte Cristo. Kniha druhá (dvousvazkové vydání). Přihlašte se a napište ho.

Franc
06.08.2024 5 z 5

Stejně jako předchozí díl i tento nabízí opravdu mimořádně intenzivní a silný příběh.

Dantesova pomsta směřuje k velkolepému finále. Kostky jsou vrženy a do chodu jsou uvedeny události, které mají původ v minulosti, na kterou protivníci dávno zapomněli.

Pod přívětivou tváří Monte Christa se skrývá nástroj prozřetelnosti a ruka boží spravedlnosti. Jednotlivé události, nemající téměř nic společného, tvoří skrytou pavučinu, které jednotlivé účastníky polapí a nepustí. Jejich smutek, hanba, ponížení, chudoba jsou potravou toho, kdo jí spletl.

Ale je otázkou, jestli pomsta zdánlivě sladká, dokáže uspokojit a nasytit hlad po ní. Může vytoužený a splněný cíl uspokojit? Toť otázka?

Opět skvělé, opět fenomenální, opět napínavé, smutné i veselé. Krásná kniha po všech směrech.

sajanka
19.07.2023 4 z 5

V mládí jsem knihy Alexandra Dumase přímo hltala. Dnes se ráda podívám na příběhy zpracované ve filmu. Hrabě Monte Christo je klasika, která nestárne.

danny_21
08.11.2021 5 z 5

Kdo by neznal klasický slavný dobrodružno-dramatický příběh hrabětě Monte Christa, jako by nežil. Láska, zrada pletichy, rafinovaná pomsta která chutná nejlépe servírovaná za studena. Sága o nespravedlivém uvěznění, přerodu prostého mladíka ve vypočítavého a vzdělaného aristokrata a důmyslné pomstě nad svými někdejšími protivníky na které se nabalí i další obětí z řad všech tří rodů. Autor se vyhnul i očekávanému finále, takže za mě mimořádná kvality a jedno těch klasických děl, které nestárne - 90 %.

Kniha Hrabě Monte Cristo. Kniha druhá (dvousvazkové vydání) v seznamech