Gróf Monte Christo přehled

Gróf Monte Christo
https://www.databazeknih.cz/img/books/empty_bmid.jpg 4 107 107

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Gróf Monte Christo. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (17)

Stamtejo
dnes 1 z 5

Vydání z roku 2015 v v nakladatelství Omega je jedno z největších prznění literatury jaké jsem kdy zažila.

Filomena1961
18.07.2024 5 z 5

Jedna z nejznámějších Dumasových knih, kterou jsem četla před mnoha lety.
V současnosti jsem s ní opětovně strávila pár večerů a musím napsat, že jsem vůbec nelitovala. S Edmontem Dantesem můžu prožívat jeho dobrodružství opakovaně a moc mu fandím. A tak jsem s ním poznávala lásku i nenávist, křivdu, intriky, pomstu. Prostě je to skvělá dobrodružná literatura z dětství.


SirChico
06.07.2024 5 z 5

Hrabě Monte Christo je další skvělá klasika. Hodně mě překvapilo, jak moc je kniha nacpaná akcí a jak děj odsýpá. Je plná intrik, konspirací a hlavně pomsty. Taky se tam promítá hodně francouzské politiky a trochu jsem se přiučil ohledně bonapartismu. Ale pozor, český překlad jsou vlastně dvě knihy: díl první a druhý. První díl všichni známe, je to starý dobrý příběh o tom, jak bylo Dantèsovi ukřivděno a jak pak naplánoval svoji pomstu. Je tam hromada postav a příběhových linek a Dumas mistrně dává každé postavě motivaci a historii. Druhý díl je o Dantèsovi v Americe a sleduje, jak mu jeho bohatství a moc malilinko přerůstá přes hlavu. Rozhodl se jako Lord Hope šířit naději a “vychovávat postavy, které uzná za vhodné, a dělá u toho celkem prasárny. Vypaluje stavení a terorizuje pár, který ještě není připraven přijmout bohatství, které jim náleží. Nakonec ho ale potrestá Bůh - asi z toho vyplývá nějaké morální ponaučení.

To je taky jedna z mála věcí, která mi vadila. Je to tak nějak příslušné době, ale pánbíčkaření moc nemusím. Jinak dobře napsaná klasika - spíš 4 a půl hvězdy, co zaokrouhluju nahoru.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Gróf Monte Christo v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených165x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených9x
v Knihotéce82x
v Chystám se číst74x
v Chci si koupit22x
v dalších seznamech7x