Hrady na kolejích přehled
Petr Vokáč
Železnice. Toto slovo skrývá tolik historie a zajímavostí, ačkoliv je staré teprve necelá dvě století. U nás již od počátku znamenalo zavedení železniční dráhy převrat ve společnosti a v uvažování lidí. Železnice měnila celé kraje v průmyslové oblasti, pomáhala z malých vesnic vytvořit velká města a z malých továren budovat velké podniky evropského významu. Naše země má přitom nejhustší síť železnic v Evropě a vlakem se dostaneme téměř všude, minimálně do většiny významných měst a obcí. Petr Vokáč se v této knize kombinující turistického průvodce a literaturu faktu zaměřil na výlety po českých hradech, tvrzích a zříceninách, které jsou dostupné prostřednictvím železnice. Kromě toho zde pro čtenáře připravil i malou lahůdku v podobě popisu modelů českých hradů, které si vytvářeli v dávných i nedávných dobách železniční zaměstnanci na svých zahrádkách před nádražím, no a nechybí ani pasáže popisující zaniklá železniční povolání nebo třeba život ve vechtrovně.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrady na kolejích. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Hrady na kolejích v seznamech
2001 | Mezi rozkazem a svědomím |
2006 | Uvězněné sny |
1999 | Magazín záhad 1/1999 - Fantastická fakta |
2008 | Ukradená Mona Lisa a další nejslavnější loupeže uměleckých děl |
2001 | Tajemství Jantarové komnaty |
Žádná sláva a maximálně půjčit v knihovně. Jakožto milovník hradů mě tato publikace zajímala, tak jsem se do ní koukala.
Napočítala jsem min 6 hradů, které nemají v blízkosti (ani trošku) vlakové nádraží.