Hrady z písku přehled
Kayla Olson
Když je všechna naděje pryč, jak se dá přežít? Před válkou byl život pro Eden snadný. Pak došlo ke globální přírodní katastrofě. Tu následovala revoluce a všechno se změnilo. Nyní vládne zemi a jejím přírodním zdrojům mocná skupina, která si říká Vlci. A přestože Eden kvůli nim ztratila všechno, odmítá zemřít jejich rukama. Zná souřadnice jediného neutrálního místa na světě, ostrova zvaného Útočiště, a je odhodlána tam uniknout a být opět svobodná. To se jí také se skupinou tří dívek podaří. Jenže nadějné vyhlídky zhořknou, když jedna z dívek hned první večer na ostrově zmizí. Ostatní ji jdou hledat do džungle a tam rychle zjistí, že Útočiště je ve skutečnosti nebezpečné místo plné zákeřných pastí a nečekaných nepřátel.... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2018 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
The Sandcastle Empire, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrady z písku. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) Tuto knihu jsem dočetla asi do půlky a potom jsem ji odložila, a to nerada odkládám rozečtené knihy ale tady to opravdu nešlo. Ze začátku byl děj skvělý a líbílo se mi jaký spád děj nabral, jenže potom to začalo být jeden zvrat za druhým. Prakticky na každé druhé stránce byl nějaký zvrat a vždy, když to vypadalo, že se děj někam posune objevilo se něco a děj se vrátil zpět na začátek. Proto jsem tuhle knihu nedočetla a dávám jí dvě hvězdičky.
Bylo tam pár zajímavých myšlenek a skvělých slovních obratů. Ale jinak popisně i obsahově velmi slabé, s chybami v příběhu a naprosto nijakým koncem.
Knižní novinky (29.1. - 11.2.)
29.01.2018
„V duchu nikdy nejsem potichu, takže si málokdy uvědomuju, že moc nemluvím.“
„Plácnu komára, smetu ho na zem a snažím se nemyslet na to, jak rychle může život skončit, když někdo větší a silnější prostě chce mít o trochu větší pohodlí.“
„Přežití se rodí ze strachu stejně často jako z odvahy.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Hrady z písku v seznamech
Před čtením jsem nevěnovala pozornost anotaci a i podle obálky jsem čekala spíše nějakou smutnou romantiku, jenže chyba lávky! Dostala jsem úplně něco jiného. Bohužel musím říci, že jsem celkově z příběhu nadšená nebyla, ale alespoň název dostál knize, když se v různých situací vše rozpadalo jako hrady z písku. Oceňuji ale texturu na obálce, která mi připomínala písek.