Ztracený princ přehled
John Flanagan
Hraničářův učeň / Hraničiarov učeň série
Další příběh o hraničáři Willovi a jeho přátelích z království Araluen Will Dohoda a jeho učeňka Maddie dostanou naléhavé pozvání na hrad Araluen. Tam se dozvědí překvapivou novinu: galický princ zmizel a galický král požádal o pomoc. Všechna hlášení naznačují, že mladý princ byl uvězněn nebezpečným a mocným baronem Joubertem de Lassigny. Král Duncan ví, že kdyby poslal na záchranu prince do Galiky vojsko, mohlo by to vyvolat válku, Je tu však ještě jedna možnost: využít sbor hraničářů.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2020 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
The Missing Prince, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztracený princ. Přihlašte se a napište ho.
Ztracený princ pokračuje v nastavené laťce příběhů, jejichž hlavní hrdinkou je princezna-hraničářka Maddie: je průměrným s pár lepšími momenty. Změna kulis v podobě cesty do Galiky příběhu prospěla, líbí se mi propracování vztahu Willa a Maddie.
Jedná se o příjemné počtení, které rychle utíká, avšak oproti dílům, kde je hlavní postavou Will, po přečtení nezůstane v paměti. Knihu jsem dočetla před týdnem a již nyní mám potíže si vzpomenout na podrobnosti... Pokračuji dál ve čtení, protože je to příjemně strávená chvilka, jako být zachumlaná v dece. Zároveň však vím, že k dílům 11+ se nebudu vracet (ty předchozí mám doma a věřím, že s dětmi do nich zabrouzdám :-).
Já upřímně nechápu co na této knize lidi vidí tak strašného oproti předchozím dílům.
Mě zatím bavili všechny (i bratrstvo samozřejmě) a tento není vyjímkou.
Hraničárův učeň je báááájeeečnýýýý!!!!
Knižní novinky (49. týden)
29.11.2020
Kniha Ztracený princ v seznamech
australská literatura dobrodružství pro mládež hraničáři fantasy hrdinská fantasy
2008 | Rozvaliny Gorlanu |
2014 | Hraničářův učeň 1-12 |