Hrdina přehled
Saskia De Coster
Hrdina je obtížně uchopitelná kniha. Její recenzenti se shodují v obdivu, ale rozcházejí v popisu i interpretaci. Ve svém jádru se opírá o krutý, nesentimentální příběh dvou osamělých dětí, přemoudřelé Lien a jejího nepřítele-kamaráda autistického chlapce Marcuse, k němuž cítí odpor, ale který ji současně přitahuje..
Literatura světová Romány
Vydáno: 2008 , Pistorius & OlšanskáOriginální název:
Held, 2007
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrdina. Přihlašte se a napište ho.
Bizarní, do sebe zahleděné, nic neříkající, ale zároveň vypovídající vše o naší společnosti. Dílo, které mi bude nahlodávat mysl navěky. Dílo, které již nikdy nebudu chtít vidět, natož si jej přečíst. Hrdina je zmetek, kterého je nutné číst mezi řádky, i když ty řádky jsou hodné úzké.
Velice zajímavá a zvláštní kniha. Autorka má užasný styl psaní, ty myšlenky, ty nápady...Několikrát jsem se v hlavní postavě našla. Svět je těžký, lidé jsou často nepochopeni. Skvělé pojetí tohoto někdy až příliš absurdního a zamotaného světa.
Kniha Hrdina v seznamech
Zajímavá autistická kniha, kde se vypravěčka naváží do spolužáka, ale sama se chová dost divně:-)))