Hrdinové ohně přehled

Hrdinové ohně
https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/7131/bmid_hrdinove-ohne-2Tc-7131.jpg 4 65 65

Strhující příběh o lásce a statečnosti, o přátelství, odpuštění, ale především o nesmírné odvaze nás přivádí na americký Středozápad v období velkých požárů. Sledujeme osudy přátel - parahasičů Connora a Eda, kteří procházejí ohnivým peklem a milují tutéž ženu. Julie miluje Connora, ale chodí s Edem. Tragédie a požár rozhodnou... Jeden z nich se vydává do Afriky, aby prošel peklem horším než stepní požáry - válkou ve Rwandě. Autorovi se podařilo skvěle vystihnout prostředí požáru v Montaně i válečné vřavy uprostřed minových polí; udržuje v napětí až do poslední stránky…... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Knižní klub

The Smoke Jumper, 2001

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrdinové ohně. Přihlašte se a napište ho.

Jája92
05.04.2024 3 z 5

Musím se přiznat, že po přečtení knihy, jsem lehce zmatená. Nemohu se zcela přiklonit ke komentářům, které knihu vynášejí do nebes...
O práci tzv. parahasičů autor věnoval pouhou asi třetinu knihy.
Mnohem více věnoval prostoru válečnému zpravodajství, potom mi však postrádá smysl název díla.
Další věc, která mi hodně vadila, velké skoky v čase. Občas jsem se zmateně vracela o kapitolu zpět, zdali jsem něco nepřehlédla, neboť najednou jsem byla v ději o pár měsíců dál dokonce roky.
Bylo těžké si tu oblíbit nějakou postavu, k srdci mi nepřirostla žádná z nich.
Ačkoliv je kniha velmi obsáhlá, na můj vkus obsahovala mnoho témat. Bylo to až příliš překombinované.

bekule
02.03.2023 5 z 5

Nemám moc ráda tlusté knihy ale tady mě téměř 600 stran vůbec nenudilo. Napínavý, místy spíš psychologický příběh velkého opravdového přátelství a silných morálních charakterů ,kde nečekaně nemusí milostný trojúhelník nutně znamenat nevěru. Kdo se chce dozvědět víc o parahasičích tak určitě mnohem víc je jim věnováno v knize Zahráváš si s ohněm, tady je možná větší část věnována práci válečného fotografa.

Pivísek
12.02.2023 4 z 5

Moc jsem od knihy nečekala, takže mě mile překvapila. O parahasičích jsem předtím neslyšela a byl to pro mě nový zajímavý zážitek, díky kterému jsem se do knihy začetla. Milostný příběh se dal očekávat, ale to mi nevadilo, i tak jsem čekala, jak se vše vyvine. Prostě fajn příběh na dlouhé zimní večery!

Kniha Hrdinové ohně v seznamech

Nicholas Evans
britská, 1950 - 2022
2005  88%Zaříkávač koní
2006  80%Hranice zoufalství
2000  87%Vlci
2003  82%Hrdinové ohně
2003  83%Hrdinové ohně / Tango jedna / Svatba v rytmu stepu / P jako pochybnosti