Hrdost do vínku přehled

Hrdost do vínku
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342835/mid_hrdost-do-vinku-SIv-342835.png 4 41 41

Na osiřelou šlechtičnu Elišku Rejčku, jíž dal osud do vínku krásu a urozený původ, se usmálo štěstí: za manželku si ji vybral český král Václav II. a ten kouzlu mladičké choti brzy zcela podlehl. Zato Václavovy děti jen špatně skrývají nepřátelství. Po Václavově smrti přeroste nevraživost v otevřený boj o český trůn.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrdost do vínku. Přihlašte se a napište ho.

Parwana
06.05.2023 3 z 5

Oddechovka od Hany Whitton, tentokrát Válka královen Elišky Přemyslovny a Elišky Rejčky. Nepříliš historicky přesné, ale čtivé-

veronika5179
28.08.2021 3 z 5

Ke knize mám tolik výhrad: neustálé opakování slovních spojení, že jsem snad přestala počítat, kolikrát si Rejčka namotávala na štíhlý ukazováček zlaté kadeře nebo smaragdová zeleň v očích, mechový koberec z jehličí, dusot koňských kopyt, dolévání vína a prohlášení, jaký je zde klid (ať na Zbraslavi nebo v Hradci).
Téma velmi lákavé, ale autorka ho popsala trochu ploše. Richenza se chová jako naprostý sobec, je protivná, v podstatě negativní rozmazlená postava a král pomalu v její přítomnosti koktá, jak se stydí. Tak toto opravdu ne. Oceňuji, že se zmínila o rodině pána z Lipé, ale chování postav těžko uvěřitelné, spousta dialogů jako vyňata z dnešní doby. Tato kniha bohužel průměr.

vojteska70
09.07.2018

Moc pěkné. Kus historie Česka a krasně se to četlo

Kniha Hrdost do vínku v seznamech