Hříchy rodu Borgiů přehled

Hříchy rodu Borgiů
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/123892/mid_hrichy-rodu-borgiu-H3Z-123892.jpg 4 44 44

Život, láska a smrt v renesanční Itálii Vášnivý příběh z počátku 16. století zasazený do velkolepých kulis dvora ferrarských vévodů, který byl jedním z nejmocnějších v renesanční Itálii. Právě sem provdal papež Alexandr VI. Borgia svou nemanželskou dceru Lucrezii, aby spojením s rodem Estů upevnil svou politickou moc. Osudy krásné Lucrezie – oslavované i proklínané, pro jedny světice a pro jiné nejzvrhlejší hříšnice – sledujeme očima její dvorní dámy Violanty, pokřtěné Židovky, jejíž bohatá rodina přišla do Říma ze Španělska, původní vlasti Borgiů. Tato dívka, jež se těší Lucreziině přízni i přátelství jejího okolí, podlehne svodům oslnivého, ale krutého a bezohledného Cesara Borgii, bratra své paní, a tato láska ji zavleče do sítě borgiovských intrik, zrad a úkladů, jež podrobí její srdce těžké zkoušce a její duši obtíží strašnými tajemstvími, která si musí odnést do hrobu.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Sins of the House of Borgia , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hříchy rodu Borgiů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

SHi
26.08.2019 5 z 5

Vyobrazení krutosti a zvrácenosti Borgiů z pohledu vesměs sympatické Violanty. Ač jsem zpočátku měla potíže se do knihy začíst, později mě příběh opravdu pohltil a nemohla jsem se odtrhnout.
Kniha je pojatá jako román pro ženy zasazený do historických skutečností, takže kdo čeká drásavý příběh věnovaný rodu Borgiů, se spoustou intrik, politikaření a lstí, bude možná trošku zklamaný. Kdo má však zájem o čtivý román s důrazem na komplikovaný vztah Violanty, Cesara a Lucrezie, to vše na pozadí skvěle zapracovaných historických postav a událostí, bude více než spokojen. Hlavní zápletka byla poutavá a dojemná a výborně pojatý byl i prolog, k němuž se autorka na konci vrátila.
Za vyzdvižení určitě stojí vyobrazení Cesara, který je snad v každém provedení vždy nesmírně zajímavou postavou. Autorka ukázala jeho bezohlednost a ctižádost, stejně tak však jeho schopnost oslnit, být skvělým společníkem. V procítěných úryvcích dopisů na začátcích kapitol zase zvolna vyplývaly jeho úvahy o vlastní existenci a citech k sestře.

Aya81
25.02.2019 4 z 5

Kniha mne oproti očekávání zaujala. Historická data se spojují se smyšleným příběhem, příběh nemá hluchá místa i přes svůj značný rozsah. Reálie života v italských sídlech 16. století jsou zajímavá, zákulisní politické intriky taktéž.
Vadila mne ale trochu naivita až hloupost hlavní hrdinky, která ač přímo v centru intrikaření nedohlédla na špičku svého nosu.


krtica
28.10.2017

Tak tohle mě nenadchlo,dočetla jsem jen silou vůle.Moc zamotané,ztrácela jsem se v postavách.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hříchy rodu Borgiů v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených60x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených6x
v Knihotéce67x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit4x

Štítky knihy

16. století Borgiové

Autorovy knížky

Sarah Bower
britská
2012  79%Hříchy rodu Borgiů