Adventní kletba přehled
Vlastimil Vondruška
Hříšní lidé Království českého (MOBA) série
Detektivní příběhy z časů krále Přemysla II. Otakara. Královský prokurátor Oldřich z Chlumu se spolu se svým pomocníkem panošem Otou ocitne jedné bouřlivé noci na hradě Krašově. O pomoc ho požádá hradní paní, neboť se tu během adventu zjevují předci jejího manžela, kteří tu dříve zemřeli za podivných okolností. Navíc se v podzemí hradu nachází tajuplná krypta. Ještě dříve, než se začne mystérium k poctě svaté Barbory, dojde k první vraždě. Zdánlivě poklidná oslava se mění v děsivou noční můru. A jak se zdá, roli v tom hraje předek rodu blahoslavený Hroznata.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Adventní kletba. Přihlašte se a napište ho.

Pro mě příjemná oddechovka po které mohu sáhnout pokaždé, když potřebuji vyplnit mezery mezi čtením nebo utéci k pohodovému žánru. Tahle série ode mě v hodnocení asi nikdy nedostane plný počet *. To si nechávám pro jiné knížky, ale to vůbec neznamená, že by mne nebavila. Naopak. Případ Adventní kletby se mi zdál trošičku překombinovaný, proto *3. Královský prokurátor nezklamal a jak je jeho zvykem, klubíčko záhadného případu rozpletl a nepoctivce podle práva potrestal. A navíc odolal i svodům lazebnice Elišky. Bravo, Oldřichu ;).

Ani tento díl série Hříšní lidé.... nezklamal. Jediné, co mi trochu vadilo, že se na závěr nezmínilo, jak to dopadlo se zbytkem doprovodu pana Oldřicha z Chlumu.
Kniha Adventní kletba v seznamech
v Přečtených | 1 405x |
v Mé knihovně | 303x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
detektivní a krimi romány 13. století tajemství historické detektivky české detektivky a krimi Oldřich z Chlumu (fiktivní postava)Autorovy další knížky
2014 | ![]() |
2019 | ![]() |
2011 | ![]() |
2019 | ![]() |
2002 | ![]() |
Kniha se odehrává ve 13. století v době adventu. Královský prokurátor Oldřich se v silné sněhové bouři ztratí a dostane se na panství pana Sezemy. Když se podívá na hrad, uvidí, jak někdo padá z okna. Rychle to řekne kastelánovi, který mu vypráví, že před lety z hradu spadla paní Anna a od té doby se říká, že její duch straší. Kastelán také mluví o adventní kletbě, která prý přináší smrt. Oldřich tomu nevěří a chce zjistit pravdu. Najde vraha, nebo je to opravdu kouzlo?
Kniha je zajímavá a napínavá. Někdy je těžší ji pochopit, protože se odehrává ve středověku, kde lidé žili jinak než dnes.