Právo první noci přehled
Vlastimil Vondruška
Hříšní lidé Království českého (MOBA) série
Během cesty po Moravě se panoš Ota setká se svou vzdálenou sestřenicí Miladou ze Zástřizlí. Je zoufalá a prosí ho o pomoc. Žije na Krakovci nedaleko Prostějova, kde se v poslední době stalo několik podivných událostí, které vyvrcholily vraždou jejího manžela. Co je však nejhorší, z jeho smrti podezírají ji. Panoš Ota se obrátí na svého pána, ale ten nemá chuť a ani pravomoc tu vyšetřovat. Navíc se musí věnovat jinému zločinu, který poškodil českého krále. Jenže pak dojde k pokusu unést Miladu. To Oldřicha z Chlumu přesvědčí, že nejde o obyčejný zločin. Společně začnou rozplétat neuvěřitelný příběh, jehož nitky vedou hluboko do minulosti.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Právo první noci. Přihlašte se a napište ho.
Poněkud překombinovaná historická detektivka o pomstě, která měla být sladká, ale na tvrzi Krakovec přinesla smrt mnoha lidem. Ovšem, ať je vrah nápaditý, jak chce, na Ondřeje s Chlumu a jeho pomocníky si nepřijde.
10 nejprodávanějších eknih (září)
05.10.2019
Knižní novinky (36. týden)
01.09.2019
Kniha Právo první noci v seznamech
vraždy Morava 13. století česká literatura historické detektivky Oldřich z Chlumu (fiktivní postava) České království
2014 | Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. |
2019 | Kronika zániku Evropy: 1984–2054 |
2011 | Velký král Přemysl Otakar I. |
2002 | Dýka s hadem |
2019 | Falknovská huť |
I přes komplikovanost, velmi povedené.