Tajemství abatyše z Assisi přehled

Tajemství abatyše z Assisi
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144483/tajemstvi-abatyse-z-assisi-144483.jpg 4 568 568

Oldřich z Chlumu se stává členem družiny, která doprovází na pouti do Compostely abatyši Anežku Přemyslovnu. Ještě než překročí hranice království, dojde k první vraždě. V blízkosti poutníků se začínají pohybovat papežovi vyslanci, tajemní templáři i zvědové francouzského krále. Tehdy se Anežka Oldřichovi přizná, že k pouti ji nevedly jen zbožné úmysly.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství abatyše z Assisi. Přihlašte se a napište ho.

pujec
17.09.2024 3 z 5

Pro mě asi nejslabší díl série, příběh je příšerně překombinovaný a upřímně, nadutých sebestředných postav tam bylo víc, než je normálně zdrávo. Oldřicha určitě nezatracuju, ale oproti jiným dílům to není ono.

kacaaba
20.07.2024 3 z 5

Tak za mě asi nejslabší díl, co jsem četla, ale rozhodně mě to neodradí od pokračování.

sgjoli
16.06.2024 3 z 5

Jelikož mne tahle série stále moc baví, pokračovala jsem dalším dílem. A tenhle byl v lecčems neobvyklý, což se mi líbilo.
Oproti předchozím dílům tu máme řadu změn. Jednak královskou rodinu tu v případě této knihy nezastupuje panovník Přemysl II. Otakar, nýbrž jeho teta Anežka Přemyslovna, která se tu stává jednou z ústředních postav. To mne bavilo. Další změnou a o dost významnější, je to, že se příběh neodehrává na jednom konkrétním místě či území, ale na cestě. Oldřich z Chlumu a jeho panoš Ota se stávají součástí skupiny putující do Santiaga de Compostela. A cestou musí vyřešit zamotaný případ týkající se Anežky Přemyslovny.
Oldřich se tu tak musí vypořádat nejen s narůstajícím počtem vražd v Anežčině družině, ale i s nástrahami cesty samotné a neustále se měnícího prostředí.
Hrozně moc jsem si užila také ten motiv cesty do Santiaga. Nevím, čím to, ale nějak mám pocit, že na Compostelu a pouť do ní narážím poslední dobou často. Že by nějaké skryté znamení nebo co? Asi si to nějak přivolávám nebo co. Ne, že bych si stěžovala...
Nicméně tenhle díl mne bavil, hodnotím lepšími 3 hvězdami a určitě v sérii s Oldřichem hodlám pokračovat.

Kniha Tajemství abatyše z Assisi v seznamech