Hřmící stádo přehled
Zane Grey
Dobrodružný román z dob osídlování amerického Západu vypráví o skupině lovců buvolů, která se vedle nebezpečného lovu musí bránit jak proti banditům, tak i proti Indiánům, hájícím svá území. Osnovu spádného a napínavého děje prolíná milostný vztah dvou mladých lidí.
Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: 1999 , NávratOriginální název:
The Thundering Herd, 1925
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hřmící stádo. Přihlašte se a napište ho.
Zane Grey je výjimečný spisovatel příběhů z Divokého západu. Příběh je napínavý a jeho popis situací, přírody a postav je nezaměnitelný. Všem kdo tento druh literatury mají rádi, tuto knížku vřele doporučuji. A možná i těm kdo se zajímá o dějiny USA, přírodu a romantiku.
Kniha Hřmící stádo v seznamech
westerny Divoký západ dobrodružství kovbojové
2010 | Zálesák |
1997 | Ztracená řeka |
1992 | Nevada |
2000 | Jezdci z purpurových stepí |
1931 | Prázdniny v pralese |
V příslušném věku jsem si rád přečetl, myslím, že dokonce opakovaně, několik knih Zane Greye. Byla to vydání z nakladatelství Olympia ze 70. let. Byl jsem velmi spokojen. Nečetl jsem tenkrát Hřmící stádo, k němu jsem se dostal až nyní, když jsem si chtěl zkusit, jak budu na tuto literaturu reagovat nyní. Přečetl jsem si to rád, se zájmem, ale také musím konstatovat, že bez nějakého aplausu. Musel bych si ale přečíst znovu třeba Jezdce z pastvin nebo Zálesáka, abych zjistil, zda je to tím, že greyovky už jsou pro mne pasé paušálně, nebo zkrátka Hřmící stádo nepatří k těm nej. Možná to zkusím.