Hrob kolibříka přehled

Hrob kolibříka
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380993/mid_hrob-kolibrika-Nbr-380993.png 3 62 62

Vysoko v Andách, ve fiktivní vesnici fiktivní jihoamerické země se chystají oslavy Dne nezávislosti spojené s pohanskými a barbarskými zvyky, které jsou noční můrou lékaře Morena, a to zvláště poté, co ovdověl a stíhají ho výčitky svědomí, že nedokázal svou milovanou ženu Nitu zachránit. Jeho žal a zmatek vystupňuje po roce nález mrtvé mladé ženy s podivným tetováním a připevněnými křídly kondora, která se nápadně podobá Morenově zesnulé manželce.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Jota

Grave of Hummingbirds, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrob kolibříka. Přihlašte se a napište ho.

sgjoli
28.07.2024 4 z 5

Tuto knihu jsem objevila náhodně v Levných knihách, byl to vlastně impulzivní nákup a já nevěděla, co od knihy mohu čekat. Ani jsem vlastně nikde nezaznamenala, že by to četl někdo v mém okolí. Nakonec se z toho vyklubal docela zajímavý příběh, který se četl dobře, hezky plynul a měl zajímavou zápletku.
Autorce se podařilo navnadit takovou ponurou atmosféru, která se mi hned od začátku zaryla pod kůži. Je to skoro takový ten nepříjemný a vtíravý pocit, že tu je něco hrozně špatně, ale vy se nemůžete odtrhnout, protože chcete vědět, o co jde.
Autorka navíc příběh zahalila do hávu magického realismu, tak t mělo ještě v tomto ohledu další zajímavou vrstvu navíc, která tomu přidala určité kouzlo a tajemno navrch. Je pravda, že člověk kvůli tomu tak občas musí pozorněji číst, aby se do toho nějak nezamotal, ale dá se to v pohodě zvládnout a porozumět tomu.
Celkově to není nějak dlouhé, ani nijak zvlášť komplikované čtení. Člověk se nechá pohltit příběhem a geniem loci daného místa, kde se to odehrává. Ten genius loci tu hraje svoji vlastní úlohu a mně se to moc líbilo.
Hodnotím nakonec 4 hvězdami. Ten plný počet si schovávám a šetřím na ty top knihy, co mne uzemní se vším všudy, což se tady nestalo. Nicméně za pozornost tato kniha podle mne určitě stojí.

Magrata15
22.12.2023 2 z 5

Zvláštní kniha, moc se mi nelíbila.
Po celou dobu jsem se v ní ztrácela, pletla se mi jména a už vůbec nevím, co byl děj, co fikce, co představy a halucinace.
Snad si najde svého čtenáře, mně ale ne.

zsykorova
28.02.2023 3 z 5

Taková průměrná knížka. Neurazí, nenadchne. Nejhorší to ale také není.

Kniha Hrob kolibříka v seznamech