Hrozny hněvu přehled

Hrozny hněvu
https://www.databazeknih.cz/img/books/96_/96770/bmid_hrozny-hnevu-Dyy-96770.png 5 1214 1214

Rozsáhlý sociální román zobrazuje život amerických zbídačelých farmářů z Oklahomy, putujících v době hospodářské krize 30. let za výdělkem. Farmáři, kterým banky vyvlastnily půdu a vyhnaly je z jejich domovů, se vydávají na tragickou pouť za prací do Kalifornie. Dílo je označováno za jeden z největších sociálních románů 20. století.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Družstevní práce

The Grapes of Wrath, 1939

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrozny hněvu. Přihlašte se a napište ho.

Scarefish
21.02.2025 5 z 5

Knížku jsem četla někdy v osmnácti, měla jsem období "Steinbeck". Nevadilo mi nic, rozvláčnost jsem nevnímala, jazyk mi připadal pěkný, užívala jsem si hutný klasický román o životě chudé rodiny za americké krize 30. let. Vše v tom příběhu a jeho zpracování k té knize patřilo. Závěrečnou scénu knihy si pamatuju dodnes.

TwoFace
21.02.2025 2.5 z 5

Evidentně nejsem cílová skupina. Nebavilo mě to číst, zejména kvůli jazyku, jakým je kniha psaná, příběh se naštěstí rozjel. Bohužel mě zklamal i konec. Mám to odškrtnuto, přece jen je to klasika, ale do budoucna se panu Steinbeckovi nejspíš vyhnu.

Martin1974
18.12.2024 5 z 5

Autor výborne odkrýva skutočnú tvár kapitalizmu a tzv. demokracie ... Absolútna hrabivosť ľudí, ktorí sa skrývajú za korporáciami a právo na slobodu ( v tejto knihe právo slobodne skapať od hladu )

Ocenění knihy (2)

1940 - Pulitzerova cena (Beletrie)
1939 - National Book Award (Fiction)

Kniha Hrozny hněvu v seznamech

v Přečtených1 826x
v Mé knihovně750x
v Chystám se číst1 072x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)