Hrůza padá na seržanty přehled
Mac Hyman
Humoristický román, jehož hrdina, chlapec ze zapadlé farmy v Georgii, vypráví o své kariéře u letectva Spojených států. Chlapec ze zapadlé farmy v Georgii vypráví o své kariéře u letectva Spojených států, která je jedinou řadou až absurdně komických situací. Zdrojem všech malérů, do kterých hrdina strhává i své okolí, je jeho naprosto bezelstné a mnohdy naivní chápání skutečnosti, jeho snaha o přátelské a zdvořilé vztahy k okolí. Účinek těchto historek je ještě zvýrazněný stylem - nespisovným, hovorovým, ale o to bezprostřednějším osobním vyprávěním hrdiny.... celý text
Literatura světová Humor Romány
Vydáno: 2011 , Naše vojskoOriginální název:
No Time for Sergants
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrůza padá na seržanty. Přihlašte se a napište ho.
Dostat se mi tato kniha do ruky v době jejího 1. vydání u nás, asi by ve mně zanechala mnohonásobně hlubší dojem. Bohužel se tehdy nenašla ani v žádném antikvariátu, které jsem prolézal. Dnes s odstupem doby a po přečtení mnoha podobných knih, které mezitím mohly u nás vyjít, už to je jen takové příjemné zpestření pro deštivé dny. Trochu Hašek, trochu i Heller. Ryana v tom nevidím.
Tuto knihu jsem si koupil někdy v šedesátých letech a dodnes má pro mě svůj půvab. Hodnotím ji trochu lépe, než Jak jsem vyhrál válku. Připadá mi slušnější a má jemnější humor. Pokud bych měl hodnotit kategorii knih s vojenským humorem, tak tuto knihu řadím na první místo.
Kniha Hrůza padá na seržanty v seznamech
Místy úsměvný příběh, ne však k populární smíchy. Taková jednohubka, která mě sice pobavila, ale nenadchla.