Hry přehled

Hry
https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71287/hry-71287.jpg 5 141 141

První vydání souboru her od Karla Čapka, který obsahuje hry: Loupežník, R. U. R., Věc Makropulos, Bílá nemoc a Matka. Z toho Loupežníka vydání 9., R. U. R. vydání 18., Věci Makropulos vydání 8., Bílé nemoci vydání 12. a Matky vydání 9.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hry. Přihlašte se a napište ho.

martianekk
02.12.2024 5 z 5

Karel Čapek je pro mě národní literární klenot. V knize je několik jeho dramat s utopickými a fantastickými příběhy.

azur
13.10.2023 5 z 5

Autora netřeba představovat. Tato kniha obsahuje 5 Čapkových dramat (jak už název díla vypovídá) - R.U.R., Bílá nemoc, Věc Makropulos, Matka a Loupežník. Všechno jsou to díla povedená, dobře se čtou. Určitě by se s nimi měl seznámit každý, nejen v rámci povinné školní četby :)

knihomolmoravy
18.02.2023 5 z 5

Z této sbírky jsem se zatím věnoval jen Bílé Nemoci a R.U.R. Byla to také 1. díla, které jsem od Čapka četl. Již v Bílé Nemoci jsem pochopil, že autor dává příběhu jasné myšlenky. Dobře se čte a dobře vtahuje do děje. R.U.R. je známé dílo díky slovu robot, které zde bylo poprvé použito. Jako Bílá Nemoc s ním ubíhá čas rychle. Děj je naštěstí krátký. I přes zápletky je tohle dílo velmi pochopitelné. Škoda, že jsem si tento skvost nepřečetl dřív. Ohledně sbírky: tu doporučuji všem, kteří potřebují přečíst něco k maturitě a zároveň aby nad díly netrávili mnoho času.

Kniha Hry v seznamech

Část díla