Hryzla přehled
Janele z Liků (p)
Divoké a nespoutané básně Janele z Liků našly v této sbírce zklidňující úběžníky nalézání nového domova a blízkost ne vždy něžných hlodavců. Tyto dvě jistoty, nepodmíněná přítomnost zvířat, která člověka nikdy nezklamou, a intimita, již lze nakonec sdílet, ubezpečují básnířčinu mluvčí o tom, že složitost a nevlídnost světa, v němž se ocitá, má dveře, které lze přibouchnout, a spolehlivé radosti, jež si lze dopřát. Přesto je osobitá Janele z Liků nadále pronikavou, nesmiřitelnou pozorovatelkou našich, i svých, slabin. Neslevuje, dokáže se zahryznout.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hryzla. Přihlašte se a napište ho.
Působivé básně Janele z Liků vykreslují spoustu pocitů, životních momentů, depresivních úniků, porci morbidity, mezilidské vztahy a mnoho dalšího. Autorka je někdy velmi konkrétní v obrazech, které v básních vykresluje, avšak její básně nejsou návodné či popisné, co se týče situací, jímž slova náleží.
Knižní novinky (50. týden)
06.12.2020
Kniha Hryzla v seznamech
Přečetla jsem během deštivého dne a zanechalo to ve mně krásné dojmy. Velice sympatická věc, převážně jednoduché verše leč chytré a úderné.