Hudba z vedlejšího kupé přehled

Hudba z vedlejšího kupé
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496265/bmid_hudba-z-vedlejsiho-kupe-r6I-496265.jpg 4 178 178

Daniel měl v jednu chvíli vše, co si mohl přát. Milou přítelkyni, plány do budoucna, a pak najednou… nemá ani jedno. A tak se ocitá jen s pár věcmi a kytarou na cestě do neznáma, ale nelituje. Vlak brzo vyjíždí. Emma žije ve světě modelingu, který se přece zdá tak růžový. Její problém je ten, že ona o diety a slávu vůbec nestojí. Jde po cestě snů, které nejsou její. Proto není moc nadšená z představy, že ji tato cesta zavedla na vlak mířící do Paříže. Pak se ale z vedlejšího kupé rozezní syté tóny a krásný hlas, který by mohla poslouchat hodiny. Potulný muzikant a modelka – každý z úplně jiného světa, ale přesto, když jsou spolu, žádné rozdíly neexistují. Má ale románek započatý ve francouzské metropoli šanci přežít i realitu každodenního života? Nebo je jejich problémy nakonec dostihnou?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hudba z vedlejšího kupé. Přihlašte se a napište ho.

Lovana
02.10.2024 4 z 5

Moje druhá kniha autorky, která mě velmi zaujala, mám totiž kromě knih ze sportovního prostředí (série Hřiště lásky) ráda i knihy, kde hraje velkou roli hudba.
S hlavními hrdiny jsem to měla dost odlišně. Daniela jsem si oblíbila hned, muzikant, a ještě takový skoro až hodný ňouma, kterému chybělo více sebevědomí a myslel si, že všichni kolem něj jsou lepší než on. Na druhou stranu k Emmě jsem si cestu hledala delší dobu, ze začátku mi přišla protivná a rozmazlená, ale po čase jsem si k cestu našla, a i ji jsem si oblíbila.
Kniha se četla úplně sama, příběh mi velmi rychle utíkal. Ze začátku to vypadalo, že jde mezi hlavními postavami vše rychle, ale pak autorka zatáhla za ruční brzdu a poté se vztah mezi nimi vyvíjel postupně a chvílemi, možná i díky pochybnostem obou, postupoval dopředu velmi pomalu. Malinko mi mezi nimi chybělo trochu více jiskření, ale jinak se mi vývoj jejich vztahu líbil.
Emmy mi bylo líto ohledně jejich rodičů, každopádně to, jak se tato část příběhu vyřešila jsem rozhodně nečekala a dojalo mě to. Moc se mi líbil i epilog, který byl krásným vyústěním krásného příběhu.
Co musím rozhodně ocenit je krásné grafické zpracování knihy a perfektní nápad je vložení QR kódů do textu, kdy si čtenář může velmi jednoduše pustit ke čtené píseň, kterou zrovna Dan hraje, s tímto jsem se ještě nesetkala a moc se mi to líbilo.
Rozhodně to není poslední kniha autorky, kterou jsem četla. Ze série Hřiště lásky mám přečtenou teprve Haku za lilii, takže to musím brzo napravit a přečíst si další dva díly, které na mě čekají.

Hodnocení 4*/5*

Ema_Lit
31.07.2024 4 z 5

(SPOILER) Kniha asi dobrá...některé části byly na mě trochu moc zdlouhavé a taky by se tam našlo pár ne úplně realistických situací. Myslím, že to je klišé: to, že se spolu vyspí bylo jasné od té chvíle, kdy se jejich osudy protnuly. Styl psaní velice povedený, od autorky si určitě přečtu i další knihy.
Ema se za sebe měla víc postavit, bylo jí už přece 18...
Dan zase byl takový...moc milý
A co mě úplně dostalo, byla Bára. Jakože cože? Ona ho nejdřív odkopne jako kus hadru a pak začne žebrat. To stejné platí o tom borci, co s nimi jel do
Paříže (nemůžu si vzpomenout, jak se jmenoval :D)
3,5 hvězdy.

Andrejka91
20.07.2024 5 z 5

Moc milá oddechovka. Čtení jsem si užila, nemám co vytknout.
Není to moje první kniha od autorky a můžu říct, že si drží laťku pořád stejně vysoko.

Kniha Hudba z vedlejšího kupé v seznamech