Hudební nauka pro nehudebníky přehled
Jiří Kolafa
Známý odborník napsal učebnici určenou pro všechny studenty i širší okruh zájemců, kteří se zabývají nebo alespoň přicházejí do styku se scénickou či filmovou hudbou a potřebují něco vědět o možnostech jejího využití v divadelní tvorbě a kinematografii.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hudební nauka pro nehudebníky. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Hudební nauka pro nehudebníky v seznamech
Ačkoliv se autor snažil lecjak zdůvodnit podání hudební látky způsobem, jakým je podaná, zdá se mi velmi nesystematická. Název může být zavádějící, absolutně nekoresponduje s obsahem; člověk, který je nepolíben hudební naukou (popř. prošel jen výukou HV na ZŠ), bude rozumět tak pětině obsahu této útlé knihy. Závěrečná kapitola o vývoji hudebního myšlení mi nepodala souvislé informace, nýbrž se zdála být chaotickým vyústěním celé publikace. Věřím, že lidé znalí hudební nauky v širším i hlubším rozsahu zde naleznou užitečné informace; ti, hudební teorií téměř nepolíbení, budou zahrnuti jen shlukem neznámých pojmů.