Hundertwasser přehled
Pierre Restany
Monografie známého rakouského umělce, který se proslavil především svými originálními architektonickými pracemi. Hundertwasser hodně maloval. Na svých cestách, na svých výletech, během svých pobytů, v letadle, ve vlaku i na lodi, u přátel i v nemocnici. Tento malíř zamilovaný do krásna tráví své nejsvětlejší okamžiky jako lékař architektury, hlásající ekologickou zdrženlivost a nenávidící rovné linie stejně jako pověstnou Evropskou unii.... celý text
Literatura naučná Umění
Vydáno: 2004 , Taschen (Köln)Originální název:
Hundertwasser, 2001
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hundertwasser. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Hundertwasser v seznamech
Krásná publikace, krásně řečeno v úvodu - lékař architektury, nenávidící rovné linie. Narodil se v r.1928 ve Vídni jako Friedrich Stowasser a je pro nás roztomilé, že ve světě je znám zejména jako F.Hundertwasser. Kniha bohužel nemohla zachytit poslední dílo, které vzniklo v Německu po jeho smrti (19.12.2000) podle jeho představ a nákresů. Stalo se tak poblíž Regensburgu, v městečku Abensberg . Zde byla vybudována věž zvaná Hundertwasser Turm a já měl poslední den měsíce května t.r. to štěstí, onu nádheru vidět. Samozřejmě jsem si přímo v místě samém koupil překrásnou publikaci Der Kuchlbauer Turm, když už nemám v knihovně právě tuto komentovanou knihu. Jsem "fanda" mistra Hundertwassera.
A perlička na závěr: když se zvažovalo zda v Abensbergu postavit atypickou rozhlednu, mistr odepsal z Nového Zélandu, kde dohlížel (opět kdesi v malém městečku Kawakawa na dokončení dvou "kadibudek").