Hurá, ještě žijeme přehled

Hurá, ještě žijeme
https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/1837/bmid_hura-jeste-zijeme-EMq-1837.jpg 4 120 120

Pozadím životních osudů Jakuba Formana, člověka dravého, ctižádostivého a především úspěšného v podnikání, je poválečná západní Evropa. Všech svých kontaktů a známostí, které získává jako tlumočník americké vojenské správy.

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)

Hurra wir leben noch, 1978

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hurá, ještě žijeme. Přihlašte se a napište ho.

Jarcaa
29.09.2024 4 z 5

První dvě třetiny jsem hltala, ale když odjel Jakub odjel obchodovat do Ruska, přišlo mi to přehnané, dokonce jsem přemýšlela, že knihu odložím. Nedalo mi to a chtěla jsem se dozvědět jestli se ještě setkají s Jůlií. Dočetla jsem a posledních pár kapitol stálo za to :-)

mgeisselreiter
25.04.2024 4 z 5

Skoro bych řekl, že Simmel se překonává. Nečekal jsem tak dobře napsaný román, který ani přes svou délku vůbec nenudí. Překvapil mě i autorův zcela odlišný styl vyprávění, než na který jsem byl u něj zvyklý. Dost se liší od jeho ranějších a pozdějších děl. Je vidět, že Simmel umí stále (v dobrém) překvapovat. Pokud jde o děj, ten je méně či více nadnesený proti skutečné realitě, ale tím ji zároveň odlehčuje a často si z ní dělá i legraci. Ukazuje velmi zajímavý pohled na poválečný vývoj Německa a pro mnoho čtenářů může být přínosem se o tomto světovém vývoji přiučit. 80-85%, 25. 4. 2024.

Alex231
07.05.2023 4 z 5

Hlavní hrdina je tím nejsympatičtějším oportunistou, s jakým jsem se kdy setkala. Simmel nikdy nezklame.

Kniha Hurá, ještě žijeme v seznamech