Husitská epopej. II, 1416-1425 - za časů hejtmana Jana Žižky přehled

Husitská epopej. II, 1416-1425 - za časů hejtmana Jana Žižky
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/246238/bmid_husitska-epopej-ii-246238.jpg 4 650 650

Husitská epopej série

Snad žádná jiná historická epocha našich dějin není v obecných představách tak kontroverzní jako právě husitství. Poprvé se v naší literatuře objevuje dílo, které se odehrává v obou znepřátelených táborech, aniž by jeden upřednostňovalo před druhým. Historicky věrně popisované události tvoří kulisu čtivého a napínavého příběhu rodiny Prokopů, jejíž příslušníky postaví osud proti sobě. - Druhý díl se odehrává v letech 1416 až 1425. Rodina Prokopů se rozrůstá a každý její příslušník hledá štěstí jinde - nacházíme je v Táboře, mezi umírněnými pražany, na straně Rožmberků i v řadách pronásledovaných řeholníků. Kniha popisuje růst revolučních nálad v zemi, budování Tábora, první křižácká tažení do země a smrt Jana Žižky.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Husitská epopej. II, 1416-1425 - za časů hejtmana Jana Žižky. Přihlašte se a napište ho.

Ran
22.10.2024 4 z 5

Styl psaní tohoto románu byl příjemný a příběh plynul hladce. Občas tempo psaní zpomalilo ze střední rychlosti až na pomalou. Jinak to bylo dobré čtení.

Kniha byla čtená ve formě audioknihy.

Atlantis
15.10.2024 2 z 5

Panebože, já jsem se tak strašně nudil! A to říkám jako člověk, kterého tohle téma zajímá a opravdu chci vědět, jak to s kališníky bylo. Jenže těch jmen a událostí jsou tady tuny a tuny, většina z nich vyšumí a už nehraje žádnou roli, jiné sledujete několik kapitol, aby se pak jen řeklo: "Jo, ti to taky nějak zvládli." (konkrétně hlad na hamru). První roky jsou na na 450 stran, další se pak mačkají na těch zbývajících 150. Je až trapně vidět, že panu Vondruškovi buď došel čas nebo chuť tohle dílo úctyhodně dokončit. A pokud vás nalákal podtitul, tak nejásejte, Žižky tu tolik zase není. Jsem otrávený a popuzený, tohle byla nafouknutá bichle, jejíž obsah by schopnější spisovatel vměstnal do poloviny rozsahu.

vaclav5335
16.07.2024 4 z 5

Tady si hodnocením nejsem jistý, je to určitě kvalitní literatura, ale většina děje je zdlouhavá a celkem nezajímavá. Dost mi trvalo než jsem se tím prokousal a další teď určitě číst nebudu. Je fajn si připomenout české dějiny, ale dalo by se to udělat zajímavější formou. Opakující se slovní obraty typu horovali pro kalich, mi lezly na nervy. Nevím no, není to pro každého.

Připravované knižní novinky (6. - 12. 4.)

05.04.2015

Ocenění knihy (1)

2015 - Český bestseller (Česká beletrie pro dospělé - ČESKÝ BESTSELLER (hlavní kategorie))

Kniha Husitská epopej. II, 1416-1425 - za časů hejtmana Jana Žižky v seznamech