Husitství na Moravě ; Náboženská snášenlivost ; Jan Amos Komenský přehled
Josef Válka , Robert Antonín , Bronislav Chocholáč , Libor Jan , Demeter Malaťák , Tomáš Malý , Pavel Pumpr , Petr Elbel
Ve svazku Husitství na Moravě. Náboženská snášenlivost. Jan Amos Komenský se čtenáři dostává do rukou soubor starších studií a článků významného českého historika Josefa Války. Do tohoto souboru byly zařazeny Válkovy příspěvky s badatelskou tematikou, kterou doposud nezavršil samostatnou monografií a jež jsou rozptýleny v různých, většinou obtížně dostupných publikacích. V předkládaných studiích se Josef Válka představuje jako brilantní historik i znalec filozofie dějin, jehož úvahy patří hned několika oborům.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Husitství na Moravě ; Náboženská snášenlivost ; Jan Amos Komenský. Přihlašte se a napište ho.
„Povinná” četba pro každého Moravana se zvláštním zájmem o husitství. Velmi čtivě a srozumitelně podány rozdíly i paralely mezi husitskou dobou v Čechách a na Moravě, Josef Válka jako vždy lehkým perem poutavě, ale zároveň velmi odborně vypráví o jednotlivcích, městech, městečkách i vesnicích, analyzuje vznik moravského Tábora v Nedakonicích a mnoho dalších dobře i méně známých událostí.Lze jen a jen doporučit.
Kniha Husitství na Moravě ; Náboženská snášenlivost ; Jan Amos Komenský v seznamech
Autoři knihy
česká, 1929 - 2017 Robert Antonín