Hustej nářez přehled

Hustej nářez
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542679/bmid_hustej-narez.jpg 4 1516 1516

Dávné legendy, které o nich kolovaly v různých civilizacích, nelhaly. Možná, že kdysi byli lidmi, ale změnili se. Změnili se natolik, že jako lidé už jenom vypadají. Říkají si Bratrstvo krve. Vyvolení, kteří se živí lidskou krví. Nikdy se však k sobě nechovali jako bratři. Desítky klanů spolu po tisíciletí bojovaly o moc a vládu nad lidmi, jejich územím a říšemi, jež vznikaly a zanikaly podle toho, jak ve své skryté válce vítězily jednotlivé klany. Dlouho se považovali za nejmocnější bytosti na světě. Jenže svět, který znali, byl jen malou součástí vesmíru. Z jeho nekonečných dálek se vynořili Kartani, kteří se rozhodli ovládnout planetu Zemi a její obyvatele zotročit. Invaze se cizincům podařila. Měli vyspělou techniku a zbraně, které ty lidské stonásobně předčily. Ovšem svět, který ovládli, už své vládce měl. A ti se, na rozdíl od lidí, tak lehce podrobit nenechali… A tak začíná šílená jízda plná krve, utrhaných končetin a mrtvých těl všeho druhu. Prostě Hustej nářez. Kotletův román je nabitý akcí a adrenalinem. Jeho děj uhání zběsilým tempem, takže hlavní hrdina skoro ani nemá čas, aby se pořádně napil (krve). Musí sebou totiž pořádně mrsknout, pokud chce stihnout všechna dobrodružství, která na něj autor nastražil.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hustej nářez. Přihlašte se a napište ho.

Thalin
01.01.2025 3.5 z 5

Mou první knihou od Kotlety byli Vlci, která mě nijak zvlášť nebavila a tak jsem si nebyla jistá, jestli mám vůbec nějakou další zkoušet.
Ale nakonec jsem sáhla po téhle. A nebylo to rozhodně takové zklamání, jako posledně. Sice je tu na můj vkus místy trošku moc vyšroubovaný takový ten styl "Jsem drsnej jak šmirglpapír" ale beru to tak, že to prostě patří k tomu stylu. Čte se to rychle, má to svižný děj a vcelku jsem se bavila. Na zadek mě to neposadilo, ale po dalším dílu ze zvědavosti sáhnu.

parvitas
31.12.2024 3 z 5

Toto sa môže stať len mne. Napíšem recenziu a potom ju omylom vymažem, keď ju chcem doplniť.
Mne sa to páčilo. Nie to mazanie, kniha. Nie je to typická kulhánkovčina, ale ide to podobným tempom. Teda krv, náboje, hovná, smrť, krv, ďalšie zbrane a tak dookola. A popritom aj trochu sexu a s humorom sebe vlastným.
Upíri (sexiiiii) vs. mimozemšťania (ktorí teda vôbec nie sú ňuňuňu), boj o moc aj medzi upírskymi klanmi a tak nejako to končí vzájomným vraždením. Chudáci ľudia, chudáci upíri a nie chudáci emzáci.
Kamošov si hlavný hrdina nachádza pomerne rýchlo a takto isto rýchlo o nich aj prichádza. Dokonca aj o tých dlhodobých. No prekvapivo, niektorí sú odolnejší a stretneme sa s nimi aj neskôr, keďže v tomto svete stále funguje winnetuovo pravidlo, ktoré si pamätám hlavne vďaka matematike (nepriateľ môjho nepriateľa je môj priateľ).
Za mňa áno, idem aj na ďalšie časti.

Kondroid
06.12.2024 audiokniha 3.5 z 5

Moje 'první Kotleta'.
Přirovnal bych to ke knižní verzi akčňáků z 80./90. let. Zábava, masakr, nějaký to techtle-mechtle(mírně řečeno). On ten název je vcelku přesný, že .
Dostat tohle do rukou jako puberťák, byl bych asi slušně paf .
Puberťák sice už nejsem, ale bavil jsem se i tak. Zřejmě se asi hned nepustím do dalších Kotlet, ale jednou za čas by to asi šlo .

Poslední gambit, Kéž bys tu byl a další knižní novinky (46. týden)

12.11.2023

Kniha Hustej nářez v seznamech