Hvězdná dvojčata přehled
Robert A. Heinlein
Hvězdná dvojčata Cas a Pol Stoneovi se i se svou rodinou vydávají na vesmírnou výpravu za obchodem i zábavou. Držte si klobouky, meziplanetární jízda začíná!!!
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2003 , LeonardoOriginální název:
The Rolling Stones, 1952
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hvězdná dvojčata. Přihlašte se a napište ho.
Ďalšia z autorových klasických science fiction pre mládež. V čase vydania originálu veľmi poučná. Tentokrát sa lunárni občania – rodina Stoneovcov vydá do vesmíru na lodi s príznačným názvom Rolling Stones.
Opäť tu má Heinlein jeden zo svojich prototypov, ktorý bol následne neskôr využitý v iných románoch, filmoch a seriáloch. Konkrétne sa jedná o malé, roztomilé, prítulné, chlpaté tvory, ktoré nič nerobia až na to, že sa rozmnožujú geometrickým radom. Len tak na rýchlo ma napadajú trible zo Star Treku či v trochu inej obmene napr. Greemlins a pod..
Hvězdná dvojčata sú priemerný román pre dnešok. Pred 67 rokmi, kedy bol originál vydaný, musel patriť medzi to najlepšie, čo vyšlo. Tradičného memorovania tu nie je veľa a autorov talent pre podanie vtedy platných faktov o vesmíre je úžasný. U mňa dobré čítanie…
Velmi prijemna oddychovka. Ked nechcete nic riesit, len citat roztomily pribeh putovania sympatickej rodinky, tak je to idealna volba :)
Kniha Hvězdná dvojčata v seznamech
hard sci-fiAutorovy další knížky
2002 | Hvězdná pěchota |
1984 | Dveře do léta |
1994 | Měsíc je drsná milenka |
2011 | Vládci loutek |
2020 | Cizinec v cizí zemi |
Tak to jsem si výborně početl