Hvězdná pěchota přehled

Hvězdná pěchota
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/547055/bmid_hvezdna-pechota.jpg 4 700 700

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hvězdná pěchota. Přihlašte se a napište ho.

Steew
předevčírem 3.5 z 5

3,5* - Meh momenty střídají WOW momenty k zamyšlení, zatímco příběh plyne dál.

Dočetl jsem knížku od které jsem očekával zcela naprosto něco jiného. Ne, akční není, boj s brouky prakticky nečekejte. Pokud jste viděli film, ten je spíše parodií na obsah knihy.
Heinlein nám předkládá spoustu zajímavých myšlenek. Jak se již v předmluvě píše, někteří by to nazvali fašistické, oslavující militarismus a tak dále, na to si každý musí udělat názor sám.
Dialogy jsou často fádní a slabé a někdy jsem měl pocit, že usnu. Ne, usnul jsem mnohokrát.
A teď se jdou pálit brouci.

mareksevc
01.12.2024 3.5 z 5

3,5 * keď zvážim rok v ktorom bola kniha napísaná tak je naozaj nadčasová , ešte takých 100 strán textu by som určite zniesol :)

parxel
30.09.2024 4 z 5

Hvězdná pěchota je kniha od jejíhož vydání uběhlo více než 60 let. To je zvlášť v žánru sci-fi strašně dlouhá doba. I přes to má svým čtenářům stále co nabídnout. Nejedná se totiž o žádnou jednoduchou řezničinu, ale o promyšlené dílo s tématy, které byly a i nadále zůstanou aktuální.

Hvězdná pěchotu doporučuji jako povinnou četbu pro všechny fanoušky sci-fi, neboť v rámci žánru se jedná o nestárnoucí klasiku.

Pláňata, Nespoutaná Aljaška a další knižní novinky (40. týden)

01.10.2023

Knižní novinky (35. týden)

29.08.2021

10 nejprodávanějších audioknih (září)

20.10.2017

Ocenění knihy (1)

1960 - Hugo Award (Best Novel)

Kniha Hvězdná pěchota v seznamech