Hviezdy blízko nás přehled
Lilly Adams
Každodenne inšpirujú tisíce sledovateľov. Skutočnosť je však celkom iná. Emma býva sama v maličkom apartmáne v Londýne. Má strach z kontaktu s okolitým svetom a len zriedkakedy vytiahne päty z domu. Uvoľní sa jedine na strešnej terase, v noci, keď mesto stíchne a na oblohe zažiaria hviezdy. Jedného dňa sa však do vedľajšieho bytu nasťahuje atraktívny Nathan a Emmin skutočný aj digitálny svet sa zo dňa na deň prevráti hore nohami.... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2020 , Ikar (SK)Originální název:
Nebenan funkeln die Sterne, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hviezdy blízko nás. Přihlašte se a napište ho.
Napriek tomu, že príbeh bol zaujímavý aj príjemný, postavy takisto, nebolo to ono. Neviem ci som nemala tu správnu náladu ale jednoducho ma to nebavilo. Príbeh nemal chybu, len vo mne nedokázal prebudiť emócie napriek tomu ze bol smutný, smiešny, romantický. Mam dojem že tých klamstiev tak bolo akosi priveľmi až by som nikomu už nos medzi očami neverila.
Krásna kniha, milujem knihy kde človek prekoná samého seba. Ku koncu sa to už moc naťahovalo ale inak ľahko sa človek začíta.
Knižní novinky (10. týden)
01.03.2020
Kniha Hviezdy blízko nás v seznamech
S Emmou som sa dokázala veľmi ľahko stotožniť. Síce netrpím sociálnou fóbiou, ale taktiež sa často vyhýbam kontaktu s inými ľuďmi a preferujem tráviť čas osamote doma. Nathana som si tiež ihneď obľúbila. Komu by sa nepáčil atraktívny, tajomný, milý, šarmantný, láskavý, trpezlivý, vnímavý muž so zmyslom pre humor. Dokonca hrá na klavíri a je vyštudovaný detský lekár. Autorka nám postupne odhaľuje minulosť oboch spomínaných postáv, aby sme mohli pochopiť ich doterajšie správanie. Obidvaja prežili ťažké životné obdobie, ktoré ich poznamenalo, ale so všetkých síl a s pomocou jeden druhému sa snažia s minulosťou vysporiadať a prekonať všetky strachy, pocity beznádeje, smútku a viny.
Kniha má pomalé tempo, čo môže ostatných čitateľov odradiť, mne sa do príbehu hodilo pomalé plynutie deja.
Knihu radím do kategórie romantická oddychovka a hodnotím ju ako lepší priemer - neurazí, ale ani nenadchne. Spôsobil to hlavne autorkin štýl písania, ktorý nebol až taký čtivý ako preferujem.