Hvízdavý Dan (převyprávění) přehled

Hvízdavý Dan (převyprávění)
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127594/hvizdavy-dan-127594.jpg 5 20 20

Upravená verze románu Maxe Branda NEZKROTNÍ převyprávěná VOLNĚ Milanem Machem - western o podivném hrdinovi, který patří spíše do přírody než mezi lidi, Román z Divokého Západu o kovbojovi, který svou odlišností, tajemností a nepochopitelnými schopnostmi budí nenávist a jde mu o život. Hvízdavý Dan je nalezenec nadaný neuvěřitelnými schopnostmi, poslouchají ho dokonce divoká zvířata, ale někteří lidé se ho bojí, někteří kovbojové ho nenávidí a usilují mu o život. Jenom dcera rančera, jeho pěstouna ho oddaně miluje a snaží se ho chránit.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hvízdavý Dan (převyprávění). Přihlašte se a napište ho.

n.ezn.amy
16.11.2022 5 z 5

Vynikající převyprávěný román o spravedlivém a čestném kovboji Danovi a jeho věrnémi zvířecími přáteli koni Satanovi a psovi Bartovi. Dan není ve společnosti moc oblíben a proti němu stojí nejlepší střelec v kraji Jim Silent. Výborná atmosféra Divokého západu, věčný boj mezi dobrem a zlem a pochopitelně láska k ženě a svým zvířecím společníkům.

Grohlinka
14.05.2021 5 z 5

Knížka mého dětství o přátelství muže, hřebce a psa. Vlastně díky této knize mi táta dovolil kdysi dávno pořídit si mého prvního německého ovčáka, takže pro mě srdeční záležitost a navždy budu tomuto příběhu vděčná, protože obohatil můj život víc, než kterákoli jiná kniha skrze moje kluky. Zaujal mě natolik, že jsem si pořídila celou sérii Nezkrotní od Maxe Branda, na jejíž námět právě Milan Mach zpracoval tuto knížečku. Doporučuji malým i velkým.

kokrokr
18.10.2020 4 z 5

Tuhle převyprávěnou verzi románu Maxe Branda jsem četl dříve než originál. Kniha je kratší, hutnější a vše ubíhá rychleji, než v původním příběhu. Max Brand je alias autora F.S. Fausta. Romány tohoto amerického autora u nás vycházely již v třicátých letech. Hvízdavý Dan patří do jeho trilogie „Nezkrotní”.

Kniha Hvízdavý Dan (převyprávění) v seznamech

pro děti westerny dobrodružství pro mládež

Autorovy knížky

Milan Mach
česká, 1926 - 1995
1968  95%Hvízdavý Dan (převyprávění)