Hygge - Tajomstvo severského života přehled
Signe Johansen
Popis knihy zde zatím bohužel není...
Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: 2017 , Ikar (SK)Originální název:
How to Hygge, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hygge - Tajomstvo severského života. Přihlašte se a napište ho.
Hygge je dánské slovo, které se nedá úplně přeložit, znamená něco jako štěstí, štěstí domova, štěstí z pohodlí, útulna, útulné radosti.
Dánové jsou prý nejšťastnější národ na světě, protože přišli na to, jak bojovat se zimou prostřednictvím šťastného způsobu života. Tahle kniha je takovým malým náhledem a rádcem, jak na to. Předně vynechat stres a nebát se užít si pohodové chvilky. A nebát se vyzdobit si interiér. Pěkná kniha, koupila jsem jich o hygge víc a líbí se mi. Skvělé recepty.
Takové povídání o ničem. To že mám jít na procházku, jet lyžovat nebo sbírat houby není nic nového. Ani recepty mě nenadchly. Bud tam byly ingredience, které se u nás nedají běžně sehnat (kardamonový lusk/sekaný oves/vanilková sůl/sušené višně/ječný slad...) nebo mi přišly zbytečně složité. Čekala jsem víc zajimavých tipů.
Kniha Hygge - Tajomstvo severského života v seznamech
Pojďme si jednou pro vždy říct, že se to dá shrnout do deseti bodů a není třeba na téma Hygge psát další zbytečnou knihu, jakou je třeba tahle. Která navíc hygge postrádá, co se grafiky a uspořádání týče.