Hystéria přehled

Hystéria
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/258658/bmid_hysteria-258658.jpg 3 94 94

Mrazivý, pútavý, duchaplný a vášnivý príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami V prestížnej dievčenskej strednej škole v Danverse v Massachusetts to poriadne vrie. Študentky štvrtého ročníka sa pripravujú na prijímacie pohovory na vysoké školy, súperia, ktorá z nich skončí ako najlepšia absolventka ročníka, a zároveň prežívajú prvé lásky. Dospelí predpokladajú, že dievčatá tento tlak zvládnu. Jedného dňa sa však zrazu všetko obráti hore nohami. Nekorunovanú kráľovnú školy uprostred hodiny zachvátia kŕče a tiky. Záhadné ochorenie sa vzápätí rozšíri aj medzi ostatné dievčatá a čoskoro má rovnaké symptómy čoraz viac študentiek. Dostávajú kŕče, vypadávajú im vlasy, zmocňujú sa ich prudké záchvaty kašľa. Školu zachváti panika, šíria sa klebety a dohady, prepuká hystéria. O prípad sa okamžite začnú zaujímať’ médiá a vypukne horúčkovité úsilie odhaliť’ príčinu týchto problémov. Zapríčinilo ich očkovanie? Znečistenie životného prostredia? Stres? Alebo dievčaťa všetko len predstierajú? Jedine Colleen, ktorá práve číta knižku o procesoch s čarodejnicami v Saleme, si uvedomuje zvláštnu zhodu okolností – ich mesto sa kedysi dávno volalo Salem a už pred troma storočiami trpela podobnou bizarnou a nevysvetliteľnou epidémiou iná skupina dievčat...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fortuna Libri (SK)

Conversion

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hystéria. Přihlašte se a napište ho.

E.T.007
05.10.2022 1 z 5

Uff... Tak toto bol hrozne ťažký pôrod. A nekonečne dlhý.

Tento príbeh nie je ani mrazivý, ani pútavý, ani duchaplný a už vôbec nie vášnivý, ako sľubuje anotácia. Ak vám môžem odporúčať - ani sa doň nepúšťajte. Škoda času.

Tess.96
12.09.2021 3 z 5

Konečně dočteno a že to byla pořádná fuška. Kniha mě zaujala svým námětem, ale nakonec jsem z ní celkem zklamaná. Celkově je to špatně zakončené, vlastně mi to přišlo nedokončené, otevřené a autorka se tématu čarodějnic, nadpřirozena a Salemu mohla věnovat daleko lépe a víc. Nemohla jsem se do příběhu vůbec načíst, místy mi to přišlo hodně zdlouhavé a zbytečné. Takže za mě velké zklamání.

ZÓNA
12.12.2020 2 z 5

Je zajímavé, jak někdo může napsat román podle skutečných událostí tak nezajímavě, jako se povedlo paní Howeové.
U tak hezké ženy bych navíc předpokládal více vášně a odvahy. Více spojitosti mezi minulostí, současností a osobním příběhem...
Román se vleče a je nudně popisována jak minulost, tak přítomnost. Nikterak zvlášť vykreslené postavy, které si nemůžete oblíbit a v tomto ohledu s nimi i soucítit.
Historie Salemu je jistě politováníhodná a osud nevinných žen rovněž. Ale možná je zajímavější přečíst si skutečnou historii, než tuto fikci, byť propojenou se skutečnými událostmi, které se v Americe odehrály.
Román je uhlazený, bez výraznějších zvratů a překvapení.
Autorka se sice v závěru probudila a snažila se být na posledních padesáti stranách knihy aktivnější.
Nicméně. Ani tím nezměnila můj pohled na nepovedenou knihu. Od autorky bestsellerů bych očekával výraznější počin. Ale ne pokaždé se podaří napsat román, který strhne davy. Omlouvám se, Katherine... :-)

Kniha Hystéria v seznamech