Idea. Lid přehled

Idea. Lid
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501357/bmid_idea-lid-OCe-501357.jpg 3 9 9

Vítejte v alternativně hybridní budoucnosti plné létajících dronobotů a velorexů. Lidé v této době vyměnili svobodu za pohodlí, nechali si ukrást paměť, ba co víc – ustoupili zlu a nechali se zahnat do stínu. Tam, po delší době, vše začne pomalu ale jistě hnít. Blaničtí rytíři nepomohli. Pérák maximálně škodil náckům a Batman si poletuje v Gothamu. Ale kdo zachrání nás? Zde? Před námi samotnými? 28. září 2089 vyvrhne Praha záškodníka, který dostane poslední šanci ukázat lidem, že jim již nepatří ani jejich vlastní myšlenka. Dokáže to? Napínavý příběh plný lží z pera F. Burdycha je zpracován dechberoucími malbami La Sacry a přináší čtenářům neopakovatelný zážitek i sběratelský klenot v podobě originálního komiksu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Idea. Lid. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

PrincaListicka
21.06.2023 3 z 5

Idea.Lid mě na první pohled zaujala svou grafickou stránkou. Ta je velmi neobvyklá a osobitá, a to já mám ráda. Jednotlivé kresby mě nutily si je pozorně prohlížet a hledat v nich zajímavé detaily. Jenže tady asi bohužel mé nadšení končí. Nejsem zrovna příznivcem příběhů, ve kterých figuruje aktuální situace, a kdybych věděla, že v tomhle komiksu vystupuje i Babiš a spol., nejspíš bych se do něj vůbec nepouštěla. Když můžu, tak se aktuálnímu dění na politické scéně záměrně vyhýbám a v literatuře ho rozhodně nevyhledávám.

Což o to, to by všechno bylo v pořádku, protože to, že se s tímhle tématem neztotožňuji, přeci neznamená, že se jedná o špatný příběh. Jenže tady pro mě přichází jedno velké "ale". Bohužel mi přišlo, že tenhle komiks prostě jako celek vůbec nefunguje. Čtení bylo pro mě strašně náročné, vůbec jsem nevěděla, kde mám zrovna pokračovat, který text se vztahuje ke kterému obrázku. Vše se tak nějak prolínalo do sebe a ani ze samotného textu jsem často nebyla schopna vyluštit, co se vlastně děje. Kdybych zpětně měla říct, o čem Idea.Lid je, a jaká je hlavní zápletka, asi bych s tím měla dost velký problém.

Celkově jsem si tedy příběh bohužel moc neužila a nic moc si z něj neodnesla. Jediné, co podle mě stojí za to, je jeho grafická stránka, zbytek pro mě byl spíše zklamáním.

robin9739
26.12.2022 3 z 5

Idea. Lid je momiks, který nebude pro každého, ale najde si své publikum. Velký palec nahoru za kresbu, vizuál, atmosféru a celkový pohled na budoucnost, která je pro někoho velmi vzdálená a někomu zřejmě už skoro klepe na dveře. Jedná se o ojedinělý kousek, který si budu rád prohlížet, ale čtení nechám na někom jiném .


GoodGames
15.12.2022 2 z 5

Idea. Lid má zaujímavé myšlienky a na niektorých stránkach aj nápaditý a pekný vizuál. Trpí však značnou neotesanosťou. Dej je totiž zbrklý a chýba mu jasnejšie smerovanie. Podobne je na tom aj vizuál, ktorý je občas neprehľadný a príliš tmavý. Autorom však do budúcna fandím a dúfam, že na tomto komikse nabrali dostatok skúseností na to, aby avizované pokračovanie alebo iný komiksový projekt posunuli na vyšší level.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Nalezení, Poslední hřebík a další knižní novinky (37. týden)

11.09.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Idea. Lid v seznamech

v Přečtených6x
v Doporučených1x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit4x

Autorovy knížky

F. Burdych
česká
2022  64%Idea. Lid