Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Idylky z pekla. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Idylky z pekla v seznamech
v Mé knihovně | 66x |
Knihu jsem rozečítal již vloni jakožto jednu z mála knih v mé knihovničce začínající na písmeno I. Pořádně jsem se ale k ní dostal až na konci ledna, kdy mi zpříjemňovala cesty veřejnou dopravou.
Většina povídek je vesměs zdařilých, úsměvných a Haškova satira se mi prostě líbí. Jedinou dřívější zkušenost jsem měl s povídkou "Neštastná historie s kocourem", přičemž jsem slyšel její dramatizaci od ČRO, nutno poznamenat že velmi povedenou. Mezi ty zdařilejší, které mi utkvěly v paměti bych pak řadil: Neohrožený katolík dědeček Šafler v den voleb, Jak se stal Jurajda ateistou, Jak čerti plundrovali klášter sv. Tomáše, Bilance válečného tažení hejtmana Alserbacha, Dědictví po panu Šafránkovi, již jmenovaná Nešťastná historie s kocourem, Obecní volby, Trapná státní aféra a Nad jezerem Blatenským. Doufám, že jsem žádné neukřivdil.
Co musím opravdu vychválit je výzdoba knihy starými inzeráty a celkově její grafická stránka. Ta je opravdu úchvatná.
Některé povídky mě moc nezaujaly, ale ty, které mě bavily, byly ve většině. (viz předchozí výčet) Knihu jako celek pak hodnotím jako jemně nadprůměrnou. Abych šel s hodnocením výš, musel bych být asi více odvařený. 3,5/5, 70%. Kniha určitě stojí za přečtení a od J. Haška určitě zabrousím ještě do dalších knih.