Ikarův let ke slunci přehled

Ikarův let ke slunci
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11339/bmid_ikaruv-let-ke-slunci-o2j-11339.jpg 4 14 14

Matouš, dospívající mladík, který žije v prostředí nejnižších společenských vrstev, se rozhodne svůj život radikálně změnit. Chce se odrazit se ode dna, vzlétnout ke slunci. Má k tomu všechny předpoklady - inteligenci, kterou zdědil po některém ze svých předků, sílu a hlavně touhu. Prošel podmínkami, které si člověk vůbec nedokáže představit, ale nezlomí ho to. V nápravných ústavech, kde by měl mít ten nejlepší základ pro normální život, nenajde to, co hledá, přesto ho nic nezastaví. Jde za svým snem a s přirozeností ve svém věku hledá dokonce i lásku. Ví, že se musí za každou cenu dostat výš! Povede se mu zlomit životní prokletí, nebo je navždy odsouzen zůstat vyvrhelem společnosti?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ikarův let ke slunci. Přihlašte se a napište ho.

GYROTOURBILLON
19.08.2020 5 z 5

Tato kniha mě velice překvapila

svanta
12.01.2020 4 z 5

Kniha určitě stojí za přečtení. Z hlavního hrdiny mám rozporuplné pocity. Na jedné straně byla jeho životní cesta hodně smutná.Jeho máma je strašná kr..a a je hrozné,že má dítě jenom jako “bankomat”. Na druhou stranu některé Mateovi činy jsou zbytečné a neomluvitelné. Každopádně si člověk u čtení uvědomí, že věci a drobnosti,které bereme jako samozřejmost nebo se nad nimi ani nepozastavíme, jsou pro někoho nejhezčími okamžiky.

Sariklen
17.08.2019 5 z 5

Drsná a zároveň ve svém jádru velice smutná kniha. Po dočtení mi celý děj leží na srdci jako těžký balvan. Jak prostředí, ve kterém vyrůstá, ovlivňuje člověka, je známo. V této knize se to táhne jako červená nit celým dějem. Stejně jako životy každého z nás. Přesto to neznamená, že kdo vyrůstá ve špatném prostředí, tak je odepsán a jeho život je odsouzen k pobytu ve vězení. Spousta událostí, na první pohled vypadajících možná jako malých a bezvýznamných, v životě Matea znamenalo mnoho a někdy i to nejdůležitější, co zažil. Rozjasňovalo to tmu a mlhu, ve které žil. Někdy na chvilku, jindy se mu to zapsalo nadosmrti. Proto se nebojme dělat "malé věci". Protože malé věci dokážou změnit celý život. Změní moment a aktuální prožívání. A aktuální naladění tvoří budoucí skutky. A ty tvoří budoucnost. To je poselství, které jsem si z této knihy vzala. Více chápejme, více mějme rádi a o to méně odsuzujme.

Kniha Ikarův let ke slunci v seznamech

Anna Hessová
česká, 1945 - 2015