Iko přehled

Iko
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391095/bmid_iko-PK6-391095.jpg 4 289 289

Iko série

1. díl >

Křehké spojenectví Země a Měsíčního království je v ohrožení. Smečky zmutovaných vlčích vojáků, které stvořila královna Levana, se ani po její smrti nevzdaly a stále útočí na vše živé. Prostořeká androidka Iko se proto rozhodne vzít vše do vlastních rukou a dopadnout jejich vůdce. S nelehkým úkolem jí pomáhá pohledný palácový strážce, který brzy přiměje Iko přehodnotit vše, co dosud věděla o věrnosti, lásce a své vlastní lidskosti.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Alicanto (Egmont ČR)

Wires and Nerve, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Iko. Přihlašte se a napište ho.

tami1
18.09.2024 5 z 5

Jsem nadšená.
Tento grafický román ma přesně stejnou atmosféru jako knihy ze série. Moc ráda jsem se zase potkala s Cinder, Kaiem, Scarlet, Vlkem, Thornem, Cress, Winter a samozřejmě Iko. Jemný humor a přátelské popisování se vine celou knihou.

Sybelle
03.09.2024 4 z 5

Pro mě to bylo první setkání s měsíčním královstvím. Ale vysvětlivky v úvodu komiksu byly naprosto jasné a uvedly mě do děje. Příběh jasný a postavy také. Nechyběl ani nějaký ten humor. Moc pěkná záležitost, když nechcete nic náročného na čtení.

Marthas
11.01.2024 4 z 5

4/5 Přestože komiksy nijak zvlášť nevyhledávám. Za celý svůj život jsem jich přečetla jen několik. Tak musím podotknout, že tento byl opravdu skvěle zpracován. Na komiksech mi většinou vadí jistá chaotičnost a že přesně nevím, kterou bublinou mám začít, což zde díky bohu nehrozilo. A přestože nejsem nijak vášnivá faninka kronik a ani autorky, tak si myslím, že toto je opravdu geniální tah, jak příběh ještě obohatit, rozvinout a hlavně, jak rozšířit čtenářskou základnu. Vše bylo, jak má být a mně vadí jediná věc, že má komiks dva díly. Ještě štěstí, že jsem si prozřetelně půjčila oba najednou, takže nemusím být tak naštvaná za ten cliffhanger, kdybych musela čekat, to by byla jiná věc. Zatím mi i plně vyhovovalo, o kom všem komiks a jakým dílem pojednává. Přeci jen některé postavy se mi i v původní sérii líbily více a jiné měně. A jelikož nemám ráda obzvášť Cinder a Kaie a následně Scarlett i Zeeho, tak mi v tomto díle vůbec nechyběly. A, že se představy neshodují se ztvárněním, se dá čekat. Jinak kresba byla opravdu povedená, i když ztvárnění Winter mi i přes to, co jsem říkala předtím úplně nesedlo. S povděkem kvituji smysl pro humor, kdyby byl každý komiks takto povedený a ještě vtipný, bylo by to super.

Kniha Iko v seznamech

komiksy sci-fi