Ilustrátorka a jiné obrázky přehled
Lenka Sobotová
Hrdinové a hrdinky povídek Lenky Sobotové si nikdy nemohou být jisti, jestli patří k vítězům nebo poraženým. Jsou až nemístně lidští a život je, zdá se, vždycky dostihne. Nenápadný autorský humor, místy sarkastický, tu osobitě kontrastuje s hlubokým pochopením pro lidská trápení. Autorka si nepotrpí na předstírání, píše napřímo, a jakkoli jsou její příběhy promyšlené a významově mnohoznačné, není chladná literární konstruktérka, ale především vnímavá pozorovatelka vybavená přesným okem a srdcem. Vyjadřuje se jasně a nesmlouvavě, její styl je zkoncentrovaný a jazyk ovládá lehce a s bravurou. Nabízí originální průhledy do osudů lidí; vezme vás na návštěvu do domácností manželů i singles, do ateliérů i špitálů, do činžáků i chalup, do příběhů, při jejichž čtení se budete chvíli pobaveně usmívat, chvíli trnout.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ilustrátorka a jiné obrázky. Přihlašte se a napište ho.
kniha až na dreň. je fajn, že okrem natieračiek pastelových kuchýň existuje celý rad skvelých ilustrátoriek života. pri každej poviedke ma síce nemrazilo, ale výsledný dojem je obrovský. skvelá literatúra, výborné čítanie. a aj keď je to miestami až viac než presmutnelé ako napokon celý život asi vyznieva je kniha vynikajúca. síce sa veľmi nehodí na prázdninové čítanie, ale za prečítanie určite stojí.
Kniha Ilustrátorka a jiné obrázky v seznamech
Zručně napsané, ale často velmi nelogické zvraty a neuvěřitelné zápletky. Nenudil jsem se, ale po dočtení povídky jsem kroutil očima, jak je to šroubovaná pointa.