Ilustrovaná Bible pro mládež přehled
Samuel Terrien , Josef E. Krause
"Tato úprava Bible, která podává podstatné výňatky z celého Písma a je doprovázena mnoha ilustracemi, zaujme jistě hlavně mládež. Je však určena i dospělým, kteří více než nad kresbami budou se zamýšlet nad textem slova Božího a z něho čerpat posilu a směrnice pro svůj život." Josef Koukl, biskup litoměřický. Autory původního výběru, vydaného 1962 v Paříži jsou J.E. Krause a S.Terrien. Podkladem české edice bylo záhřebské vydání z roku 1982. Český překlad vycházel z ekumenického překladu České biblické společnosti z roku 1979.... celý text
Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: 1991 , Česká biblická společnostOriginální název:
Ilustrirana biblija mladih, 1982
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ilustrovaná Bible pro mládež. Přihlašte se a napište ho.
Písmo svaté nechci hodnotit hvězdičkami, protože každý si v těchto knihách najde sám, co ho zrovna potěší, povzbudí a dodá mu sil pro jeho životní situaci. Mně se podařilo přečíst si celý Starý zákon, který je na pochopení mnohem těžší než Nový zákon. Od ledna do března 2023 se mi podařilo postupně přečíst i Nový zákon v tomto ilustrovaném vydání.
Kniha Ilustrovaná Bible pro mládež v seznamech
Zkrácená, vyhřebelcovaná verze Knihy knih. Pravda je, že originál se čte hodně těžce a musí na to být čas a nálada. Tahle varianta je velice přístupná a velice pěkně ilustrovaná... i když mě docela pobavilo, že můj milovaný Jan Křtitel má na té své poušti hladce oholenou tvář.